torstai 12. joulukuuta 2013

Joulukalenteri nro 12.

LUUKKU 12:

SIELUN TEHTÄVÄ

Yksisarviset voivat auttaa sinua löytämään sielusi tehtävän. Tämä kortti on muistutus siitä, että vain sen kautta voit saada syvällisen tyydytyksen tunteen. Pyydä siis yksisarvisia johdattamaan sinua ja kuuntele niiden opastusta.

Voimalause: Toimin tänään sydämeni johdattamana. 

Joulun symboliikkaa: MISTELI


Misteli on Etelä- ja Länsi- Euroopan maissa suosittu joulukasvi, jota pidettiin pyhänä jo monissa vanhan ajan kulttuureissa. Tarinan mukaan se syntyi siellä, missä salama oli iskenyt puuhun, varsinkin tammeen. Tammella kasvavaa misteliä ovat arvostaneet erityisesti muinaiset roomalaiset sekä kelttiläiset druidit. Tarun mukaan misteli leikattiin siitä irti kultaisella sirpillä, käärittiin valkoiseen kankaaseen ja lahjoitettiin yhdessä härkäuhrin kanssa jumalille.
Misteliä on arvostettu kaikkia sairauksia parantavana lääkekasvina ja ikivihreänä se on ollut kuolemattomuuden vertauskuva. Englantilainen tapa ripustaa joulun aikaan sisälle mistelin oksia, joiden alla vallitsee "suukkovapaus" palautunee tämän kasvin kelttien keskuudessa nauttimaan arvostukseen.

Germaanisessa mytologiassa misteli on sen sijaan liitetty pahansuopaan Loki- jumalaan. Asterix-sarjakuvissa tammesta poimituilla misteleillä on erityisiä ominaisuuksia.

2 kommenttia:

  1. Mistelistä olen kuullut vaan koristeena, onneksi valistit tietoa mistelistä enemmän. Sielun tehtävä on myös tärkeä.

    VastaaPoista
  2. Upea kuva tuossa tämän päivän kortissasi.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3 Se ilahduttaa aina :-)