maanantai 9. joulukuuta 2013

Maaginen Joulukalenteri numero 9.

LUUKKU 9.

Joulun symboliikka/ AASI

Jokainen meistä varmaan muistaa raamatun kertomukset, miten pienellä aasilla ratsasteltiin kohti Jerusalemin kylää...Joosef ja Maria etsivät yösijaa ja pieni Jeesus- lapsi syntyi...


Ihmisten ominaisuuksista on aasilla ilmaistu nöyryyttä ja lempeyttä, mutta myös tyhmyyttä, laiskuutta ja itsepäisyyttä. Keskiajalla tyhmyyteen sisällytettiin myös uskon puute ja haluttomuus uskoon, minkä vuoksi sekä Kristuksen ylösnousemusta epäillyt apostoli Tuomas että juutalaisuus kuvattiin yhdessä aasin kanssa.

Varhaiskristillinen luonnontieteellinen kirjoitus Physiologus mainitsee villiaasiorin purevan poikki urospuolisten varsojensa sukupuolielimet tehden niistä siten eunukkeja ja sanoo persialaisten siitä oppineen kuohitsemisen. tähän tietoon liittyvä opetus suosittelee askeesissa "siittämään hengellisiä lapsia" jotka saavat alkunsa askeesin uudesta siemenestä: vapaaehtoisesta pidättyvyydestä ja itsensä hillitsemisestä. Keskiajan oikeuskäytännöstä taas tunnetaan rangaistus, että aviorikokseen syyllistynyt pakotettiin julkisesti ratsastamaan aasilla.

 XXX

Yksisarviset haluavat viestittää sinulle kortilla HÖYHEN


Kun saat tämän kortin, se on yksisarvisten merkki siitä, että niillä on sinulle viesti. Tarkkaile siis niiden merkkejä ja tiedä, että ne ovat apunasi.

Voimalause: Odotan tänään viestiä yksisarvisilta.

3 kommenttia:

  1. Voi aasi reppanaa, mitä kaikkea sen piikkin on laitettukaan.

    Kiitos, annoit uutta tietoa Minulle tässä eunokki asiassa.:)

    VastaaPoista
  2. Aaseista on moneksi. Vaatimattomuus ja vähäarvoisuus on ehkä se yksi puoli, jota tuosta eläimestä ajatellaan. Ihmisillä on tapana arvioida kaikki vähän väärillä arvoilla. Mitähän aasi ajattelisi ihmisistä, jos osaisi ajatella...?!

    VastaaPoista
  3. Huh, huh, ompa aasiparalla tarina, tietopaketti ihan luukussasi.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3 Se ilahduttaa aina :-)