tiistai 17. joulukuuta 2013

Unicorn Christmas Calender 17

LÄHEISYYS

Tämä kortti kertoo että yksisarvisesi on lähelläsi. Rentoudu sen rakkauteen ja luota siihen, että tämä viisas ja kaunis henkinen toverisi auttaa sinua.

Voimalause: Tiedän, että yksisarviseni on lähelläni.

JOULUN SYMBOLIIKKAA: KARDEMUMMA



Kardemumma (Elettaria cardamomum) on inkiväärikasveihin kuuluva ruohovartinen kasvi, jonka siemeniä käytetään mausteena. Samaa nimeä käytetään joskus myös muutamasta muusta saman heimon jäsenestä. Ne ovat kaikki monivuotisia, noin 2–4 metriä korkeita kasveja, jotka kasvavat luonnonvaraisena Intian sademetsissä.
 https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTN6jDhb_ybUw4Y5GTDBdtbnzy2DJJrnu76bvHJZXqJDqF9FLZFnA
Kun chiliä ei vielä tunnettu ja ruokaan haluttiin tulisuutta, käytettiin erilaisia hyvin voimakkaita mausteita varsin surutta. Kardemumma oli suosittu mauste muinaisista ajoista alkaen aina keskiajalle saakka, jonka jälkeen uuden maailman mausteet alkoivat syrjäyttää vanhoja voimakkaita mausteita. Sekä kreikkalaiset että roomalaiset toivat kardemummaa suuria määriä Intiasta. Mausteella ajateltiin olevan myös lääkinnällisiä vaikutuksia, ja erityisesti sitä suosittiin virtsavaivoihin. Jotain kardemumman suosiosta kertoo sekin, että Babylonian kuningas kasvatti maustetta omassa puutarhassaan vuonna 721 eaa. Kun sitten "arabiviini" vihdoin tuli tutuksi arabeille, joilta alkoholin käyttö oli siihen maailmanaikaan päätetty kieltää, he alkoivat maustaa tätä gahwaksi kutsumaansa juomaa laittamalla kardemumman palon kaatokannun nokkaan. Tämä tapahtui kuitenkin vasta 1400-luvun jälkeen. Myöhemmin tuota mustaa arabiviiniä alettiin sitten kutsua rahvaanomaisesti kahviksi.

2 kommenttia:

  1. Pitävät omituisena jos sanon, että eläin voi olla usein paljon läheisempi ystävä, kuin ihminen konsanaan. :)

    VastaaPoista
  2. Joulu on läheisyyden aikaa <3

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3 Se ilahduttaa aina :-)