maanantai 14. heinäkuuta 2014

Keskiaika

Keskiajan kohdalla pääni lyö tyhjää. Voin rehellisesti kertoa olevani aika avuton ja tietämätön historiassa. Tekeydyn yleensä vielä tietämättömämmäksi mitä olenkaan, jos miespuolisten kanssa historiasta keskustellaan, niin he saavat loistaa historian tietämyksellään. Näin teen joskus Maljojen Ritarilla ja hän niin mielellään kertoo historiasta, sillä hän on kiinnostunut siitä, minä en.
Historiaa ja siis keskiaikaakin luetaan kouluissa ala-asteelta lähtien. Silloin vielä jotenkin ne jutut upposi, silti olisin mieluummin lukenut uskontoa, sillä uskonnossa on henki ja sielu, asioita joihin pitää uskoa eikä katsoa numeroita.
Totaalinen floppi historianopiskelussani oli lukiossa. Meiltä kysyttiin jotain kylmästä sodasta tms. En lukenut tenttiin yhtään, kun ei huvittanut. Olen ollut hyvä sepittämään kaikenlaisia tarinoita päästäni, joten päätin kokeilla onneani. Kirjoitin tenttipaperin täyteen teksiä, miten hommat minun mielestäni menivät. Ja voi piru, sain 5- . Joten jouduin UUSINTAAN! Uusintatenttiin piti sitten jo jotain lukeakin ja taisi vastaukset tyydyttää opettajaa, sillä siitä tuli muistaakseni joku 7.

Mutta siis...historia..keskiaika. Ei jumankekka. Elikö Spartacus silloin? Oli meinaan maailman paras tv- sarja joka juuri päättyi :-(

1 kommentti:

Kiitos kun kommentoit <3 Se ilahduttaa aina :-)