keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Päällikkö

Päällikkö- sanan kohdalla lyö tyhjää. Katsoin wikipediaa inspiroituakseni.
päällikkö- sana tarkoittaa:
  1. työpaikalla yksikön johtaja
  2. heimon tai muun yhteisön johtaja
  3. (sot.) komppanian tai esikunnan johtaja
Jos alkaisin kirjoittamaan negatiivisesti tätä tarinaa, kertoisin kuinka v-mäinen pomo minulla on ollut, tai oikeastaan niitä on ollut enemmänkin. En kuitenkaan halua aloittaa päivääni muistelemalla menneitä, ikäviä asioita. Kerron enemmän mukavampia asioita.

Minulla oli joskus työpaikalla yksikön johtajana vallan hieno ihminen. Hän on nykyään jo eläkkeellä, mutta hänellä oli sellainen elämänkokemus ja käytöstavat, että sanattomaksi vetää. Lisäksi tietotaito on hänellä huipussaan ja hän oli todella arvostettu johtaja.

Olimme hänen eläkejuhlissaan, läksiäisissään. Olin melko uusi työntekijä ja hänelle siis myös vieraampi, kuin ne 30 vuotta talossa olleet. Hän huomioi minutkin, omissa juhlissaan. Hän sanoi: Katri, sinulla on hieno tapa tehdä tätä työtä. Pidä siitä kiinni. Voi miten muistan hänen hymyilevät kasvot ja miten kivalta se minusta tuntui. Nuo sanat motivoivat, lämmittivät, kohottivat itsetuntoa ja sai minut tuntemaan itseni hyväksi ihmiseksi. Näihin sanoihin palaan yhä uudestaan, sillä työrintamalla kiitoksen sanat loppuivat siihen. Joskus minuakin arvostettiin ja tunsin olevani hyvä jossakin. Näistä sanoista saan voimaa vieläkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3 Se ilahduttaa aina :-)