maanantai 1. kesäkuuta 2015

Kirkko

Olen menossa ensi lauantaina kirkkoon, sillä lapsuuden ystäväni menee naimisiin. Mukavaa mennä kerrankin ilon juhlassa kirkkoon, sillä yleensä kirkkokäymiseni ovat liittyneet hautajaisiin. Siis siviilielämässä.

Nyt pitänee sanoa, että tällä hetkellä työpaikkani sijaitsee kirkon kupeessa, joten on hauskaa ajaa autolla töihin ja kun näen tutun kirkon, tiedän että olen perillä. Tähän työpaikkaani liittyy myös kirkossa käynnit, joten olen saanut koko kevään käydä noin kerran kuukaudessa kirkossa yhdessä asiakkaideni kanssa. Sekin on ollut kivaa vaihtelua ja pitänee sanoa että kirkossa on kyllä ihan kiva käydä.

Viime viikonloppuna suuri osa nuorista kirjoitti ylioppilaaksi. Pitänee todeta, että omista juhlistani on jo ikuisuus, mutta muistan, miten vastasin ylioppilaskirjoituksissa kysymykseen KIRKKO. Se oli jokin yleispätevä kysymys, mitä kaikkea kirkko edustaa ja on ja onhan sillä monta eri merkitystä; muutakin kuin tämä perinteinen jumalanpalveluskirkko. Sain vastauksesta muistaakseni kolme pistettä.

Minut on kastettu evankelisluterilaiseen kirkkoon. Teinivuosinani kävimme joulukirkossa perheeni kanssa, mutta koin sen liian teennäiseksi, ainakin tuolla meillä maalla. Sittemmin joulukirkkovierailut ovat jääneet väliin. Nuoruusvuosina erosin kirkosta ja olinkin muutaman vuoden kuulumatta kirkkoon ja nyt sitten olen taas muutama vuosi sitten liittynyt. En tiedä onko siinäkään mitään järkeä, uskon mihin uskon mutta välillä lasken rahoja enemmän, välillä vähemmän.

Äitini kuoleman aikaan halusin kuulua kirkkoon ja eikä maksuilla ollut merkitystä. Nyt on siitäkin jo aikaa kulunut sen verran, että voisinpa vaikka heittäytyä villiksi. En kuitenkaan ymmärrä sitäkään, että toiset ovat niin kiihkoateisteja kuin olla ja voi. Eräs kaveripariskuntani on. Minun mielestäni jokainen saa olla sitä, mitä on ja uskoa siihen, mitä on.

Ehdotin eräälle sukulaisrouvalle osallistumista seurakunnan sururyhmään. Hän sanoi että eivät miehensä koskaan kuuluneet kirkkoon, he uskovat siihen että ovat lopulta vain horsmia täällä maan päällä. En tiennyt.
Kuvahaun tulos haulle horsma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3 Se ilahduttaa aina :-)