tiistai 26. joulukuuta 2023

Voimaeläimet/ Mehiläinen

Hei taas!

Katselin tässä itselleni uutta Tarot- pakkaa, mutta sopivaa ei tuntunut löytyvän. Haluaisin ostaa uuden pakan, mutta sen pitää todellakin puhutella. Niinpä intuitioni kehotti katsomaan Voimaeläinkorteista kortin tähän hetkeen.


 MEHILÄINEN

- HYVINVOINTI-

Pidän huolta hyvinvoinnistani.

Pistiäiset: Erota ampiainen, mehiläinen ja kimalainen - Kotiliesi.fi

Kuva: Kotiliesi.fi

Symboliikkaa:

Mehiläinen on eräänlainen parantamisen symboli. Antiikin Kreikassa hunaja liitettiin jumaliin ja ja se symboloi viisautta. Kerrotaan myös että hunajalla on lapsena ruokittu niin Zeusta, Buddhaa kuin Akhilleustakin. Maya- intiaanien keskuudessa yksi jumaluus oli omistettu pelkästään hunajalle ja mehiläisille. Vanhassa testamentissa luvattua maata taas kuvailtiin paikaksi, joka tulvii "maitoa ja hunajaa." Ihmiset, joilla on symbolieläimenä mehiläinen, ovat työteliäitä, omistautuneita, positiivisia ja elämän iloja tuntevia.

Yhteisö - Mehiläiset ovat hyvin organisoituneita ja niillä on vahva yhteisöllisyyden tunne. Ne elävät yhdyskunnissa, jotka rakentavat pesiksi kutsuttuja rakenteita ja joissa jokaiselle jäsenelle on sukupuolen ja iän perusteella määrätty tehtävä. Yhdyskuntiin osallistuvat jäsenet suojelevat toisiaan, kun taas tarpeettomat jäsenet heitetään ulos. Tämä mehiläisten elämäntapa opettaa meille, kuinka tärkeää on yhdistyä yhteisönä ja auttaa toisiaan ainutlaatuisilla ominaisuuksillamme.

 Kirkkaus - Mehiläisten katsotaan edustavan kirkkautta, koska useimmilla yleisillä lajeilla on hyvin kirkkaan keltainen väri, joka muistuttaa auringosta. Niiden kyky lentää, kaunis kuvio ja värit kuvaavat mehiläisiä iloisina ja positiivisina olentoina.

Tuottavuus - Mehiläiset ovat hyvin tuottavia olentoja, jotka keskittyvät työhönsä. Ne lisääntyvät suurissa massoissa ja tuottavat riittävästi ruokaa ruokkiakseen jokaisen ja varastoidakseen sitä vaikeiden aikojen varalle.

Teho - Mehiläiset ovat pieniä hyönteisiä, mutta organisaatiossaan ne edustavat suurta voimaa. Niiden osallistuminen ristipölytykseen on taannut kasvien jatkuvuuden iät ja ajat, ja vielä enemmän todisteita mehiläisten voimasta on siinä, miten ne suojelevat raivokkaasti itseään ja toisiaan. Jos olet koskaan joutunut mehiläisen pistämänä, tiedät, että tuo pieni pörinä voi herättää suurta pelkoa.

Hedelmällisyys ja Seksuaalisuus - Mehiläisiä pidetään hedelmällisyyttä koskevat esitykset pääasiassa sen vuoksi, että ne osallistuvat pölytykseen, ja myös siksi, että ne lisääntyvät massoittain.

 Unen symboliikka - Mehiläisten näkeminen unessa on osoitus onnesta, hyvästä onnesta, runsaudesta ja tulevasta hyvästä. Kuitenkin se, että mehiläiset pistävät tai jahtaavat sinua unessa, on osoitus ratkaisemattomista ongelmista tai epäilyksistä henkilöä kohtaan.

 Henkieläimenä - Henkieläin tulee antamaan sinulle elämänoppeja taitojensa kautta. Mehiläinen henkieläimenä muistuttaa sinua siitä, että sinun pitäisi tasapainottaa työ ja perhe-elämä, olla ahkera ja nauttia elämästä.

Pohdi omaa hyvinvointiasi, mitkä asiat saavat sinut voimaan hyvin? Mikä taas heikentää hyvinvointiasi?

Omaa pohdintaa:

Osui ja upposi, jälleen kerran. Tänään kun heräsin, tuntui että silmäni olivat kuin kaksi rusinaa kiitos eilisten jouluruokien ja tuhtien iltapalojen. Tässä iässä kaikki ruoka jää kasvoihin, ainakin tuntuu siltä. Painoakin tulee yhdessä yössä kevyesti pari kiloa lisää, ihan siitä syystä että on joulu. Niinhän sitä sanotaan että ei yksi joulu mitään tee, mutta jos se joulu kestää monta viikkoa, tuloksia alkaa jo näkyä, väärään suuntaan.

On parannuksen aika. Olen jo suunnitellut että ensi vuoden alusta aloitan kunnolla terveelliset elämäntavat. Olen liittynyt erääseen ryhmään, josta saan apua tähän kaikkeen. Toisekseen olen suunnitellut meneväni nyt pitkälle kävelylle, kunhan saan tämän kirjoitettua. Minulla on kaverini kanssa kävelyhaaste, eli jokaisesta 30 min. kävelystä saa merkinnän ja viikon lopussa vaihdamme kuulumiset. Olemme laajentaneet liikkumista kaikkeen liikuntaan, mikä kestää yhtäjaksoisesti vähintään sen 30 min. Nyt ovat kävelyt jääneet vähemmälle. Taas on aika petrata.

Minut saa voimaan hyvin: 

- hyvät yöunet

- terveellinen ruokavalio

- raikas ulkoilma

- mukava tekeminen

Mikä heikentää hyvinvointiani:

- valvominen

- epäterveellinen ruokavalio

- stressi

- väsymys



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3 Se ilahduttaa aina :-)