lauantai 24. lokakuuta 2020

Elämäni aakkoset

 E

Eläimet. Olen hyvin eläinrakas ihminen. Nyt talvella on ollut nautinto ruokkia luonnonlintuja. Olen ostanut talipalloja ja siemeniä, lintulaudan joka taisi olla virheostos, mutta ihanaa ruokkia luonnonlintuja nyt kun siihen on mahdollisuus. Linnunpöntöt ostin ja kiinnitin ensimmäiseksi tänne, kun muutimme. 

Kissoja on meillä kotona ollut syntymästäni asti ja nytkin on pari karvapalleroa kotona päiviäni sulostuttamassa. Koirakin oli ja uudesta haaveilen. Tällä hetkellä kaikki isot koirat kääntävät pääni, kun tuolla maailmalla liikuskelen. Ehkä joskus, ehkä joskus.

Lapsena hoidin lehmiä, sillä meillä oli kotona pieni maatila. Kanojakin hoitelin ja keräilin lämpimiä munia koriin, varovasti etteivät mene rikki. Joskus meillä oli sika karsinassa ja se syötiin jouluna. Hui kauhia! Hanhiakin meillä oli, mutta ne eivät pitäneet meistä lapsista. Hyökkäsivät kimppuuni. Taidan pelätä vieläkin hanhia.

Ekaluokalla voitin piirustuskilpailun ensimmäisen palkinnon. Aiheena oli lemmikkieläin - se jonka haluaisi tai se joka jo oli olemassa. Minä olisin halunnut hamsterin tai marsun, koska serkullanikin oli. Piirsin ison harmaan hiiren harmaaseen häkkiin ja ympäristö oli voimakkaan vihreää. Marsua en koskaan saanut, kuten en hevostakaan, sillä sitäkin halusin jossain vaiheessa. Ratsastin viitisen vuotta. 

Olen ollut kaltoinkohdellun aasin kummi ja eläinsuojeluasioissa mukana. Rakastan sitä, kun näen luonnoneläimiä. Eilen näin monta peuraa, kettuja. Joskus jopa hirven! Voi, näitä eläinjuttuja tulisi vaikka kuinka paljon. Eläimet ovat ihania!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3 Se ilahduttaa aina :-)