lauantai 17. huhtikuuta 2021

Elämäni aakkoset

 P

Pumpernikkeli- Perunamuusi

Kas, tässä näette maalaisuuteni. Pumpernikkeli on muistoja lapsuudesta. Ne ihanat soikean malliset piparkakut pinkillä sokerikuorrutteella - nam! Vielä aikuisenakin niitä ostan ja ovat mielestäni kalliita. Myös tuo nimi - Pumpernikkeli- on siis vekkulia suomen kieltä jos näin voi sanoa. 

 Satumaista pumpernikkeli 110g punainen – K-Ruoka

Perunamuusi on ollut pitkään eräs lempiruokani. Nykyään teen sen maidottomana joten vatsa sietää sitä paremmin.  Muistan miten joskus sinkkuaikoina tapasin erään kokin ja hän kysyi että mitä minä sinulle oikein tekisin? Vastasin että perunamuusia. Hän sanoi että et sinä paljoa pyydä. Niinpä. Maalainen mikä maalainen. Ehkä se juontaa juurensa siitä, että mummo teki maailman parasta perunamuusia <3 En tiedä. Ja muistan miten hänkin piti erityisesti perunamuusista. Usein perunat muussattiin ja hyvää oli. Nykyään teen muusia tosi harvoin. Jos teen, tykkään kyllä. Olen huomannut että valmismuusseista LIDILIn perunamuusipakkaus on kaikkein maistuvin. Kannattaa kokeilla.

 Parasta perunamuusia, jota olet koskaan maistanut" – julkkiskokin niksi on  supersimppeli, mutta muuttaa muusin hetkessä täydelliseksi - MTVuutiset.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3 Se ilahduttaa aina :-)