maanantai 23. elokuuta 2021

10

 Huomenta!

Tänään SAUVOJEN 10.


 

"Taking on two much
burdened with responsibilities
letting your duties get on top of you
hiding behind your duties"

 
***

Yritin epätoivoisesti tätä suomentaa googlekääntäjän avulla, mutta jätin suomentamatta kun oli sen verran haasteellista. Tässä kuitenkin puhutaan siitä, että otat kaksinkertaisen kuorman vastuullesi kuten kuvastakin näkyy. Tyypillinen maanantai? Eikö?

Viikko meni nopeasti ja uusi viikko on alkamassa. 

Kerron eilisestä.

Olipa todella ihanaa herätä sunnuntaiaamuna viikon ainoaan vapaapäivään. Aamun lehti oli odottamassa ulkoeteisessä ja keittelin mokkamasterilla kahvia. Kaverini soitteli jo kahdeksan jälkeen aamulla, olin vielä sängyssä mutta nousin kuitenkin ylös jutellakseni hänen kanssaan. (Olemme molemmat aamuihmisiä.) Maljojen Ritari teki töihin lähtöä ja minulla olisi tiedossa päivä VAIN itseni kanssa. Ah, mikä rauha!

Aamutoimien jälkeen mietin lähdenkö Prismaan vai kirppareille mutta totesin että käyn nyt vain Prismassa hankkimassa seuraavan viikon ruokatarvikkeita. Suunnittelin tekeväni ainakin kanakeiton. Joku oli oksentanut Prisman pihalle. Yök. Käsidesiä ei ollut missään saatavilla. Onneksi ihmisiä oli vähän liikenteessä. Ostin lihapiirakan. Aion herkutella. Ostin myös pienen suklaalevyn samasta syystä.

Siinä se päivä sitten meni. Laiskotutti. Piti tehdä kaikenlaista. Mutta miten mukavaa onkaan istua vain sohvalla ja katsella tv:tä tai surffata netissä. Välillä kääriydyin ihanan pehmeään torkkupeittooni. Välillä imuroin. Välillä pesin vaatteita koneella. Välillä tiskasin astioita koneella. Lopulta aloin tehdä sitä kanakeittoa. Maljojen Ritarin kanat löytyivät pienellä homekuorrutuksella uunista. Roskiin. Yökkis. 

Odottelin Tanssii Tähtien kanssa- ohjelman alkua, mutta tajusin vasta myöhemmin että sehän tulee vasta ensi viikolla. Olin juttutuulella. Yritin soittaa Marjalle. Ei vastannut. Yritin soittaa Erjalle. Ei vastannut. Seija sentään vastasi, mutta hänkin oli menossa jonnekin puolen tunnin päästä. Hän sanoi että on menossa johonkin paikkaan. Miksihän ei kertonut minne? Luulin että olimme ystäviä. No, kai ystävällekin voi sanoa että olen menossa yhteen paikkaan. Ei kaikkea tarvitse kaikille kertoa. Minä olisin kertonut. Olen liian avoin. Hän käytti kuitenkin navigaattoria. Mitä hän haluaa salata? Uteliaisuuteni heräsi mutta sammui miltei samantien. 

Niinpä koko päiväni kului sisätiloissa, lenkkeilystä ei tietoakaan. Terveellisestä elämästä ei tietoakaan. Mutta tämä oli tällainen päivä tähän kohtaan. Tarvitsin lepoa. Nyt sitä oli. En kuitenkaan nukkunut päikkäreitä, mitä yleensä teen joka päivä töiden jälkeen. 

Nyt olen aamukahvilla ja valmistaudun töihin lähtöön. 

Uusi viiko. Uusi armo.

Voi hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3 Se ilahduttaa aina :-)