maanantai 26. joulukuuta 2011

Häivähdys Menneestä.


Makasin sängylläni ja tuijotin kultaista aurinkoa. Minulla on kultainen kynttilänjalka missä on aurinko. Sain sen syntymäpäivälahjaksi, kun muutin ensimmäistä kertaa omaan asuntoon kotoa alle parikymppisenä. Silloin sain valita ostanko kattilan vai kynttilänjalan. Valitsin kynttilänjalan. Mietin mitä tuo symboli minulle merkitsee. Olen tuonut auringon työhöni. Piirtelen mieluusti aurinkoja kun siltä tuntuu. Käsivarteeni on tatuoitu musta aurinko. Pidän Juicen biisistä musta aurinko nousee. Aurinko, Leijonan symboli astrologiassa....



Mietin menneitä elämiäni. Missä olen nähnyt tuon kynttilänjalan aikaisemmin? Näen valkoista ja kultaa, ylellisen sängyn ja kuvittelen arabimiestä vierelleni. Se on vaikeaa. Sen sijaan tunnen päässäni valkoisen hunnun ja otsallani kultaiset hopearahat. Olen temppelitanssija. Siksi pidän tanssimisesta ja nautin pienestä esiintymisestä. Kunpa vain osaisin tanssia tai laulaa! Olisin NIIN hyvä esiintyjä. Ennen olen ollut. Hoikka, kaunis tumma nainen joka tanssii ja ratsastaa valkoisella tai mustalla hevosella. Pitkin aavikkoa. Mieleeni tulee tarot-kortti. Kuningatar, mutta mikä…Pitänee tarkistaa, en muista sitä nyt. Nainen katsoo taakseen ja näkee pitkät ohdakkeiset polut, joita pitkin hän on kulkenut läpi ankean aavikon. Mutta hän on päässyt perille. Hän on keitaassa. On vihreää, on vettä. Nainen on vahva, nainen on kestävä. Hänellä on viisautta ja tyyneyttä. Mikään ei saa häntä enää jaloiltaan. 

”Lanttien kuningatar on taivaltanut pitkän, raskaan matkan läpi autiomaan. Nyt hän on saapunut vihreämmälle, hedelmällisemmälle maaperälle. Kuningatar lepää valtavankokoisen ananaksen päällä nauttien virvoittavasta keitaasta ja katselee rauhallisesti taakseen jäänyttä pitkää ja vaikeaa taivalta.
Kuningatattaren edessä oleva pukki kuvaa lisääntymiskykyä, uuden elämän syntymisen edellytystä. Se voidaan nähdä myös Kauriina: kovana, hellittämättömänä, riippumattomana. Lanttien Kuningatar huolehtii hyvin kehostaan. Hän tietää tarkalleen, mitä keho tarvitsee heijastaakseen oivallisesti sielun temppelinä hänen sisäistä kauneuttaan. Tämä tarkoittaa yhtä hyvin fyysisestä kunnosta huolehtimista ja kauneudenhoitoa kuin hyvää ruokavaliota ja terveydenhoitoakin.”