perjantai 20. syyskuuta 2013

Pia Virtakallio: Tarot

Pia Virtakallio lienee ollut Suomessa eräänlainen tarotin "äitihahmo".

Tässä eräs linkki taustatietoa hänestä:

 ( http://www.tarotpuu.com/virtakallio.pdf  )

Tämä on vanhin tarot-teos mitä suomenkielellä tiedän että on olemassa ja aikoinaan minulla oli selkeä päämäärä metsästää tämä kirja hyllyyni. Tämä teos taitaa löytyä jokaisen tarot- ihmisen kirjahyllystä?  Löysin kirjan huutonetistä mistä ostin sen muistaakseni toistelta puolen suomea jostain vanhasta divarista.

Pia Virtakallio: Tarot

Kirja on ulkomuodoltaan varsin vaatimaton ja näyttää vähän "vihkoselta." Sisältö on sen sijaan mitä parhain. Kirjassa on kolme osaa. Tarot- korttien tulkinta, käyttäjän käsikirja ja numerologia ja korttien merkitys. Pia Virtakallio opastaa hyvin käytännönläheisesti pöytien tekoa ja tarot tulkintojen tekemistä. Hän käyttää korttien katsojasta termiä tarot-konsultti. Se, että Virtakallio mainitsee tarotin olevan eräänlaista terapiaa, on minusta mielenkiintoinen ajatus. Hän mainitsee kirjassaan mm. Jungin.

Tarotit tuovat juuri ne asiat esille, mitä mielessäsi liikkuu. Mitä se sitten ikinä onkaan? Se voi olla hyvää tai se voi olla "pahaa, " jolloin kortit varoittavat sinua jotta tiedät välttää pahimpia karikkoja. Joskus olen nostanut aamulla negatiivisia kortteja ja ihmetellyt, mitä tämäkin tarkoittaa. Illalla olen sen jo tiennyt!

Tarot- korttien katsomista voi pitää tietyllä tapaa myös eräänlaisena meditoimisena. Hiljennyt omiin ajatuksiisi, nostat kortteja ja annat intuition ja oman äänesi kertoa missä nyt mennään.

Suosittelen Virtakallion kirjaa ehdottomasti kaikille aiheesta kiinnostuneille. Kirjassa on lopuksi monipuoliset pöydät, joista en ole vieläkään kaikkia kokeillut. Kirja on todellinen käyttäjän opas. Tarotkosultin opas.




1 kommentti:

  1. Kiitos, tätä siis seuraavaksi metsästämään. Olen Jungin "ihailija", joten hänen nimensä kun vilahtaa, niin heti alkaa kiinnostaa. Kyllä muutenkin. Kirja tuntuu houkuttelevalta.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3 Se ilahduttaa aina :-)