sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Mustapippuri

Voi, tulipas ihana sana tähän haasteeseen. Mustapippuri on suosikkimausteemme ja sitä kuluu, sitä kuluu ja sitä kuluu. Ostan isoja pusseja ja aina sitä saa ostaa lisää. Toinen suosikkini on sitruunapippuri, mutta mustapippurissa on sitä jotain :-)

Minä en ole mikään kokkikolmonen, joten en hifistele millään, mikä liittyy ruoanlaittoon. Ehkä tämä mustapippurifanaattisuuskin  kertoo siitä. Mustapippuri kuuluu lihaan ja kastikkeisiin, sitä voi laittaa tomaattisipulisalaattiin ja vaikka mihin. Jos sitä tulee likaa, ei sekään ole hyvä, mutta nyt juuri muistin että pitänee mennä tekemään jauhelihapihvitaikina tekeytymään ja laittaa pippurit sekaan.
***

Tässä vielä symboliikka ja salaperäistä tietoa mausteesta nimeltä mustapippuri:

Mustapippuri on maskuliininen, tulielementtiin ja Mars-planeettaan liitetty mauste. Pippuri on pyhitetty mm. soturijumalille, veijarijumaluuksille ja muille elämän taistelijoille. Ruokien, jotka on maustettu mustapippurilla, sanotaan antavan syöjälleen rohkeutta.
Kuvahaun tulos haulle mustapippuri
Pippuri onkin omiaan jos halutaan karkottaa, manata, tai puhdistaa jotakin negatiivisuudesta ja pahasta. Kaikki varmaan tuntevat manauksen: "Painu sinne missä pippuri kasvaa", eli mahdollisimman pitkälle :) Mustapippuri suojelee pahalta silmältä, ja kademieleltä.

Pippurit tunnetaan myös lemmenmausteina, ja sitä on mm. hierottu sukupuolielimiin nostamaan potenssia ja parantamaan seksuaalista kylmyyttä. Avioparin ruokiin usein lisättiin hääaterialla pippuria että he pysyisivät toisilleen armaina ja lapsilykky olisi taattu.

Mustapippuri on hyväksi vatsan toiminnalle, parantaa ruokahalua ja vähentää mm. ilmavaivoja. Pippuri lievittää myös pahoinvointia, ja sitä voi suositella jopa merisairauteen.
Mustapippurin eteeristä öljyä voi käyttää ensiapuna hammassärkyyn, ja vaikka kylpyveteen lisättynä; myös reumaattisiin kipuihin. Eräs vanha ohje kertoon, että manteleihin ja maitoon sekoitettuna mustapippuri vahvistaa hermoja.
Kuvahaun tulos haulle mustapippuri
Mustapippurin eteeristä öljyä suositellaankin hermostuneille, ja pelokkaille ihmisille, jotka tarvitsevat ehkä rohkaisua työhaastatteluun tai vaikka treffeille. Pari tippaa eteeristä pippuriöljyä paperinenäliinaan, ja liina pussiin. Tätä voi sitten nuuhkaista pari kertaa jos alkaa jännittää.

Huom: Liiallinen mustapippurin maustekäyttö voi ärsyttää ruoansulatuselimistöä ja aiheuttaa mm. närästystä. Liiallinen pippurointi voi johtaa myös maku- ja hajuaistin heikkenemiseen. Älä myöskään käytä pippuria mikäli olet allerginen..
Kuvahaun tulos haulle mustapippuri
Uskomuksia:
-Mustapippurien syömisen kerrotaan ajavan demonit pois kehosta.
-Pippureista uneksiminen kehoittaa sinua pitämään puoliasi ja seisomaan omilla jaloillasi.
-Noitapussissa pippurinmarjat suojelevat huijareilta ja karkottavat pahan
 ***

1 kommentti:

  1. Kiitos kivasta pippuripostauksestasi. Mustapippuri on kyllä ötyä ainetta ja kuuluu maustekaappiini :-)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3 Se ilahduttaa aina :-)