perjantai 5. tammikuuta 2018

Piparkakkutalo

 Olen jo useana vuonna tehnyt piparkakkutalon. Koristeeksi. Minusta se on kaunis ja tuo joulun tunnelmaa. Viime jouluna ajattelin, että en enää tekisi. Toisin kuitenkin kävi. Löysin itseni ostamassa irtokarkkeja ja amerikan pastilleja. Ostin piparkakkutaikinaa ja aloin puuhiin. Etsin jopa pipariliimaa, mutta se oli loppunut kaupasta. Joku muukin ajatteli tehdä piparkakkutalon, sillä myös ranskalaiset pastillit olivat loppu parista kaupasta.

 Niitäkin kuitenkin lopulta löytyi. Ja Mariannekarkkeja. Ajattelin tehdä kokonaan valkoiset karkkikoristeet, mutta ei se oikein onnistunut. Kiitos Amerikanpastillien!

Vuoden alusta päätin aloittaa laihdutuksen ja terveet elämäntavat. En osta enää ollenkaan karkkia enkä leipää. Yht äkkiä piparkakkutalo näytti houkuttelevalta karkkeineen ja tomusokereineen. Kerran yksi iltapäivä töiden jälkeen kävin talon kimppuun. Söin mariannekarkkeja, amerikanpastilleja ja kaikki leipomani kuuset talon ympäriltä. Nam nam sokeria!!! Sitten tajusin että pakkohan tämä torppa on roskiin heittää, muuten syön sen kokonaan. Ja sinne se meni, roskikseen. Nyt ostin lyhdyn piparkakkutalon tilalle. Niitä saa nyt edullisesti.

2 kommenttia:

  1. Soma piparkakkutalo.. mulla on joka vuosi jäänyt tekemättä, ehkäpä sitten ensijouluna :)Leppoisaa viikonloppua sinulle :)

    VastaaPoista
  2. Kaunis piparkakkutalo. Minullakin on kamala sokerihimo välillä. Sain 22 kiloa painosta pois seuraavalla tavalla: Lopetin leipomisen ja kanelipullien syömisen (puolijäisinä pakasteesta otettuna joka ilta järsin pullaa). Muuta en jättänyt pois. Karkkiakin söin kun poikein teki mieli. Aikaa meni 6 vuotta painon pudotessa, mutta kilot eivät ole tulleet takaisin

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3 Se ilahduttaa aina :-)