perjantai 22. heinäkuuta 2022

Perjantai- illan aatoksia: Mattojen pesu

Aina välillä iltaisin muistelen aamulla nostettua korttia ja mietin, miten kaikki oikein menikään. Tänään piti olla luova päivä. Okei. Tein kolme sivua Glowbookkiani. Näytän ne teille huomenna. 

Mutta kaikkein eniten innoissani olen siitä, että löysin todella hyvän matonpesupaikan. Ei se ehkä kovin luovaa ole, mutta onhan se käytännön luovuutta. Katsoin googlekartasta matonpesupaikan ja a avot! Löysin vanhan Marseillesaippuan kotoa, pinkin harjan ja varmuudeksi otin vielä nestemäistä pesuainetta mukaan. Ei tarvinnut mennä tämän takia kauppaan....Maljojen Ritarin pyysin voimamieheksi mattoja kantamaan. Otin kaksi mattoa mukaan, koska ajattelin että JOS paikka ei olekaan hyvä, ei kannata kaikkia raahata mukaan. 

Löysimme paikan helposti. Ensivaikutelma: Nuori romaaniperhe pesi mattojaan. Nainen oli ottanut samettihameensa pois ja se hulmusi tuulessa aidan päällä. Hän toikkaroi korkokengissään sekä jossain ihme alushameessaan ja pitsit märkinä pesi mattojaan. Mies auttoi välillä. Mersu oli pihassa. Miehellä oli hattu ja aurinkolasit ja tummansiniraidalliset henkselit. Heidän pieni tyttönsä jaksoi ihmeen hyvin olla mukana. 

Toisella puolella oli keski- ikäinen rouva ja kolmantena mummoikäinen räsymattojensa kanssa....joten ei muuta kuin altaaseen vettä ja menoksi. Nostelin aina välillä toppini henkseleitä ja toisinaan tuntui että olen vähintään jossain Miss Märkä T- paitakisassa. En muistanutkaan että tämä oli näin märkää puuhaa. Mutta mutta...puhdasta tuli. Ja siitä tuli todella hyvä mieli! Aion pestä tuolla kaikki kotini matot.

TAUSTAA:

Aikaisemmin olen pessyt mattoja mummolassani painepesurilla. Se on oma operaationsa. Ensin haet painepesurin, jatkojohdon, letkut pesuriin ja avaat vedet saunalle. Tämän jälkeen etsit puuliiteristä muutaman leveän laudan ja pukit. Tämän jälkeen etsit lisää lautoja ja pukkeja johon saat matot kuivumaan. Sitten pesemään. Laudat eivät pysy paikallaan, kusiaiset pistävät pitkin sääriä. Mutta puhdasta tulee. Tapansa kullakin.

TAI:

Samalla kun käyt paikallisessa Prismassa viet matot pikapesulaan. Tasovesipesu maksaa neliöittäin. Noin sadan euron maton pesu maksaa 25,-. Se pesee vain toiselta puolen. Kissanpissat eivät lähteneet vaan sain maton haisevana takaisin. Isoon mattopesukoneeseen voit laittaa kivan määrän kattoja. Tämä maksaa 19,- Se sentään pesee suht puhtaaksi ja todellakin vaivattomasti.

Jatkan mattojenpesuoperaatiota myöhemmin. Olen niin iloinen tästä, että tämmöinen paikka löytyi. Haimme vielä myöhään illalla valuneen maton kotiin, sillä aina on mahdollisuus että se katoaa sieltä kuivumasta. Romaanien matot olivat vielä kuivumassa, mutta keski- ikäisen kuviolliset matot oli jo haettu kotiin. Me haimme omamme kotiin kuivumaan. Ainoa miinus oli se, että ei ollut leveää mankelia isoille matoille. Mitä siitä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3 Se ilahduttaa aina :-)