maanantai 18. kesäkuuta 2018

Se oli hauki!

Olimme Maljojen Ritarin kanssa eilen järvellä koko iltapäivän kalastamassa. Lähdimme sinne soutelemaan, koska järvi oli tyyni ja aurinko paistoi. Ajattelin aluksi että en ota mitään kalavehkeitä mukaan vaan nautin ilmasta, mutta otin kuitenkin mato- ongen. Maljojen Ritari otti tapansa mukaan virvelin ja vietimme aikaa yhdessä. Halko kylläkin otettiin mukaan jos vonkale tulisi, kalaämpäri, vissyä ja matopurkki.

Minä aloin soutamaan. Rauhallisesti kun menee niin jaksaa hyvin.

Kalastelimme, rupattelimme ja aikaa kului. Maljojen Ritarilla kävi ahven lippaan kiinni, mutta se putosi järveen takaisin. Ei harmittanut. Minä sain muutaman ahvenen. Olimme lähdössä pois ja Ritari heitti piruuttaan syötin järveen kun minä soudin. Ja ei pirulainen, iso hauki nappasi kiinni. Sitä kesytettiin ja veivattiin ja totesin heti että ei piru, nyt ei ole haavia mukana....Hauki oli ehkä noin 5-6 kiloinen, pituudeltaan 70-80cm. Se oli ISO! Mutta mutta....koska sitä haavia ei ollut, niin milläs nostat sen veneeseen? Olimme vastarannalla, joten rantaan kuljettaminenkin olisi ollut hyvin hyvin pitkä matka. Lopulta kävi niin että siima katkesi ja hauki jäi järveen. Kyllä harmitti! Harmitti niin vietävästi. Se oli ensimmäinen kerta, että näimme noin ison hauen järvessämme! Tästä edes otamme aina haavin mukaan! AINA!

Soudimme kuitenkin omaan rantaan ja haimme lisää kalavehkeitä,myös sen haavin. Maljojen Ritari souti vimmatusti ees sun taas, mutta ei, napannut mikään hauki enää vermeisiimme.

Poltin niskani.

Kyllä hatutti!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3 Se ilahduttaa aina :-)