sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Viikon 49. krapu

Mökkimme pienellä pihamaalla, ihan terassin edessä kasvaa isoja piharatamoita. Ne on niitä pyöreitä isoja vihreitä lehtiä, joka painettiin lapsena aina haavan päälle. Näin mummo meitä aikoinaan opasti tekemään.

Leikkasin lehtiä ison vadillisen oransseilla fiskarsseilla. Huolellisesti valikoin jokaisen lehden ja naps, varresta poikki ja vatiin odottelemaan.

Katsoin netistä piharatamon käyttöohjeita. Niitä voi käyttää kuulemma pinaatin tapaan. Salaattiin? Hmmm...minä ajattelin kyllä kuivata nämä kaikki.

Siirsin vihreän voimakasan uunin pellille kuivumaan ja sekoittelin lehtiä aina vähän väliä. Kun ne kaikki olivat kuivuneet, purkitin kauniisiin lasisiin purkkeihin.


Nyt ilostutan Maljojen Ritaria ja itseäni lisäämällä tätä ihmevihreää ruokiin.

Siinä maistuu kesä, siinä maistuu heinä.

***

Viikon 49 krapu olisi tarkoitus sisältää seuraavat kolme sanaa: sekoittaa, lehti, leikata

Muita krapuja voit lukea täältä: krapuja

9 kommenttia:

  1. Enpä ole tiennyt, että piharatamoistakin saa kätevästi syötävää. Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
  2. Ihana tuulahdus kesää talven keskelle! En minäkään arvannut, että ratamoa voisi ravintona hyödyntää.

    VastaaPoista
  3. Tämä oli minullekin uusi resepti. Voin ihan maistaa kesän kielellä, kun tuota voimaruokaa laitetaan ruokaan! Nam!

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa herkulliselta... enpä ole hoksannut moista. Ihanaa joulunodotusta sinulle.

    VastaaPoista
  5. En ole ratamonlehtia ruuaksi laittanut, sen sijaan tuttu haavasidos se on.
    Oliskohan ratamonlehdistä shipseiksi?

    VastaaPoista
  6. En minäkään syötäväksi tiennyt...
    Vihreää energiaa viikkoosi! :)

    VastaaPoista
  7. Ratamonlehtiä haavanhoidossa on tuttua mutta syötäväksi en ole koskaan ajatellut. Tuoksuu ihan kesältä tämä krapusi!

    VastaaPoista
  8. Kuuostaa tutulta tuo ratamon käyttäminen laastarina: saman opin sain minäkin lapsena. :) Tosin sitä en tiennyt, että ratamoja voisi syödäkin. Me söimme sen sijaan ketunleipiä suoraan maastosta :D

    VastaaPoista
  9. mukava ja hyödyllinen tarina. hyvät opit olet mummoltasi saanut!
    myös minun villiyrttikaapistani löytyy kuivattuapiharatamoa

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3 Se ilahduttaa aina :-)