torstai 25. maaliskuuta 2021

Ahdistusta ja tajunnanvirtaa

 Tämä on koronakaranteenini viimeinen päivä. Olen ahdistunut. Aktiivisuuteni on ollut tähän mennessä 6 %. Viemäri on tukossa ja hukun paskaan.

Pitkästä aikaa nostan kolme korttia tähän hetkeen.

LÄHIMENNEISYYS:

KUOLEMA

 

-Kuolema ja ylösnousemus, vanhoista pauloista vapautuminen, ulkoiset muutokset-

Kuoleman kortti ei merkitse yleensä fyysistä kuolemaa. Tavallisesti se viittaa radikaaliin ulkoiseen muutokseen. Vanhojen suhteiden on hajottava, päätyttävä. Siihen voi liittyä kipeitä kokemuksia, mutta kortin nostaminen merkitsee valmiuksiasi tähän. Irtipäästäminen vapauttaa sinut, vaikka vaikeaa se voi olla. Kuolema näyttää kahdet kasvonsa: ne, jotka tuhoavat ja repivät hajalleen ja ne, jotka vapauttavat sinut vanhoista, liian sitovista, elämänkielteisistä siteistä. Riippuu omasta asenteestasi, kumpi näistä toteutuu.

Korttia hallitsee luuranko, joka on valmiina niittämään viikatteellaan. Luuranko on erittäin jännittyneessä, vinossa asennossa. Se on käynnistämässä muutosta. Kortin alaosassa olevan skorpionin pyrstö on valmiina pistämään. Lumpeen ja pyhän liljan kukat ovat kuolemaisillaan siihen mutaan, josta ne kerran saivat ravintonsa.

Olet nyt valmis tekemään elämässäsi tarvittavat muutokset. Hyväksy se tuska, joka saattaa seurata vanhan menettämistä.

Millaisissa aikansa eläneissä suhteissa tai tilanteissa yhä roikut?

Kuole ennekuin kuolet.

Pystyäksesi todella elämään yltäkylläisyydessä sinun on joka hetki oltava valmis luopumaan siitä, mikä on mennyttä; minkä olet jättänyt taaksesi.

TÄMÄ HETKI:

ERAKKO



-oman sisäisen valon löytäminen, suuntautuminen sisäänpäin, täydentyminen, sadonkorjuu, omassa keskuksessa lepääminen, viisas sisäinen opas-

Erakko on ryhtynyt etsimään sisäistä täyttymystä. Hän on löytänyt sisäisen valon. Hän on niin tyytyväinen sisäisen maailmansa rikkauteen, että ulkomaailma näyttää värittömältä ja yhdentekevältä. Kun lepäät itsessäsi, olet saapunut kotiin. Ei ole mitään syytä jahdata itsesi ulkopuolella olevaa, katoavaa, pettävää valoa.

Tämä kortti kehottaa sinua kuuntelemaan sisäistä viisauttasi ja olemaan sellaisten ihmisten kanssa, joilta saat tukea ja jotka ovat samalla tiellä. Tämän tien päämääränä on löytää sisäinen äänesi ja oppia kuuntelemaan sitä. Löydä sisäinen oppaasi ja tutustu tarkoin sisäiseen parantajaasi.

"Hyväksy yksinäisyytesi! Älä ole sellaisten ihmisten kanssa, jotka eivät ymmärrä sinua ja jotka mieluummin näkisivät sinun olevan samanlainen kuin muut. Jos satut tapaamaan viisaan johtajan tai opettajan, ole hänen läheisyydessään.

Onko elämässäsi tällä hetkellä yhtään ihmissuhdetta tai tilannetta, jotka jotenkin kaipaisivat ratkaisua?

Tee lista asioista ja tilanteista, joiden toivoisit nyt ratkeavan tai jotka haluaisit saattaa päätökseen. Ratkaisemattomat ristiriidat eivät saa olla taakkana sille, joka ryhtyy etsimään sisäistä valoa. Tilit täytyy tasata.

Nautin yksinäisyydestäni. Voin lakata olemasta yksin milloin vain.

***

LÄHITULEVAISUUS:

TASAPAINO:

 

-Tasapaino, oman keskuksen löytäminen, vastakohtien tasapainottaminen, oikeudenmukaisuus-

Tämä kortti kehottaa välttämään kaikkia äärimmäisyyksiä jokapäiväisessä elämässä. Se saattaa viitata joihinkin tunteitasi häiritseviin tapahtumiin tai asioihin, jokta liittyvät ihmissuhteisiisi, työhösi, raha-asioihisi tai johonkin luovaan toimintaan. Elämän myrskyt heittävät meidät pois tasapainosta kerta toisensa jälkeen. Elämämme on jatkuvaa vaihtelua sen välillä, milloin olemme tasapainossa itsemme kanssa, milloin olemme omassa keskuksessamme ja milloin emme.

Kiinnitä huomiota siihen, millaiset jokapäiväiset tilanteet saavat sinut pois tasapainosta. Huomaa, millä tavoin saavutat jälleen tasapainon. Toimi päivittäisessä elämässäsi yhä useammin niin, että sisäinen harmoniasi säilyy.


Olen levollinen ja rauhallinen omassa keskuksessani. 

Kun keskityt omaan voimaasi, voit ymmärtää selkeästi todelliset päämääräsi ja saavuttaa ne. 

***

Saan jotenkin niin kiinni tästä. Kuolema- Erakko- Tasapaino. Tasapainoa juuri tarvitsen elämääni ja uskon ja toivon että sen myös saavutan. Kuolema herättelee ajattelemaan, missä minä oikein roikun? Ehkä roikun omassa itseni kehittämässä addikitioiden ja rajoitusten viidakossa. Kun olen ollut lomalla niin tämä on toistunut nyt viimeiset kaksi kertaa. Iltaisin tekee mieli ottaa muutama siideri tai syödä jotain herkkua. Siis ihan tunnesyömistä tai tunnejuomista. Sitten kun annan itseni tehdä sen tai toisin sanoen en pysty olemaan kovana ja kieltäytyä näistä nautinnoista niin syön/ juon itseni ihan ähkyyn ja seuraavana aamuna olenkin jo sovittamassa köyttä kaulaan. VAIKKA mitään pahaa ei olisi tapahtunut, päin vastoin ehkä on ollutkin kiva ilta, mutta itseinhoni on silloin suurimmillaan. Siideriä en koskaan ota arkisin, jos menen töihin. Se ei ole ongelma. Mutta heti kun tiedän että huomenna "ei ole mitään" niin helposti tulee muutama ostettua. Yleensä se on 4. Olen sellainen että jos meillä olisi korillinen niin joisin varmaan niin kauan kuin jaksaisin. Siksi olen oppinut pitämään noista rajoista, määristä kiinni. Kun loppuu niin loppuu. Ja sekään ei ole ongelma. En edes tee mitään erikoista kun napostelen siideriäni. Yleensä katson televisiota ja hörpin siinä samalla. TAI syön siinä samalla. Sitten ajattelen että huomenna alkaa uusi elämää eikä se alakaan. 

Tällä hetkellä kolme ystävääni - ylipainoisia kaikki tyynni - ovat onnistuneet laihduttamaan kuka enemmän ja kuka vähemmän. Minun tekee mieli mennä peiton alle vain itkemään. Olen iloinen heidän puolestaan mutta samalla tunnen suurta alemmuuden tunnetta, koska en itse ole laihduttamaan kyennyt. Se vaatii sen, että iltaisin ei napostella.  

Toisin sanoen arkeni tarvitsee nyt suurta muutosta. Miksi roikun yhä noissa aikansa eläneissä nautinnon hetkissä? Se ei tee minulle hyvää ihan terveydellisistäkään syistä. On vaan opeteltava sietämään pientä nälkää. Korvattava napostelu terveellisimmillä valinnoilla ja ihan oikeasti - jättää alkoholi nyt kokonaan. On ollut niin helppoa vaan viikonloppuisin sitä ottaa - saunassa ja hyvässä seurassa- mutta kun sitä alkaa ottamaan ihan yksikseen tässä tv:tä katsellessa niin on hyvä aika pysähtyä ja kysyä itseltään että miksi? Siksikö kun en kestä yksinäisyyden tunnetta? Siksikö että se rentouttaa ja tuo hyvän mielen? Ei välttämättä. Välillä parin jälkeen voi vaan itkettää. Kaikki murheet ja menetykset tulevat mieleen. Ja toinen asia on se, että älä vertaa itseäsi muihin. Missään tilanteessa. Sinä olet sinä ja sinuna pysyt. On hyvä että itse huomaa mikä sopii itselle ja mikä ei, mutta eivät kaikki toimi samalla tavalla, ei koskaan.

Elämä on tasapainottelua. Koska olen myös hieman epävakaa, tuttu ja turvallinen elämä sopisi minulle. Ei siis mitään mietoja alkoholijuomia, ei valvomista, ei lomia eikä mitään muutakaan. Tavallista arkea kera vapaapäivien. Siten en putoa pois tasapainosta niin helposti. Lomat ovat edessä - en kaipaa erityisesti edes lomaa nyt kun olen tosiaan ollut neljän seinän sisällä parisen viikkoa. En ole valvonut vaikka olenkin ottanut muutamana päivänä siideriä. En ole valvonut vaikka olen syönyt suklaavanukkaan tai suklaapatukan ja päälle vähän kinkkukiusausta. Olen mennyt ennen puoltayötä nukkumaan ja herännyt aina klo 7.30. Sisäinen kelloni löysi tämän aikataulun ja olen ollut siitä kiitollinen. Paitsi tänään. Heräsin kyllä tuohon aikaan mutta olin väsynyt. Yritin uudelleen herätä siinä klo 10 ja joinkin kahvit ja luin aamun lehteä mutta sitten huomasin vain itkeväni epätoivosta ja menin takaisin nukkumaan. Nyt sitten tunti sitten nousin ylös, kävin suihkussa ja laitoin käteni ristiin. Edessäni on teemuki. Toivoin apua tähän tilanteeseen ja sitten kuulinkin kutsun katsoa taroteista tämän päivän tilannetta.

Vuosia sitten katsoin tarotteja enemmän, oli enemmän näitä päiviä että piti päättää jotain. Olin epävarma ja epätoivoinen. Nyt olen tyytyväinen näihin päivän teemakortteihin, ne ovat riittäviä ja kivoja ja kertovat usein yllättävänkin paljon kaikesta. Että sikäli olen tasapainon elämääni löytänyt, mutta sitten on tietysti näitä päiviä, kun ei mikään luista. Ei maistu ruoka, ei huvita mennä kävelyllä eikä huvita edes puhua puhelimessa. Silloin on jo asiat huonosti.

Voi hyvin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3 Se ilahduttaa aina :-)