tiistai 16. maaliskuuta 2021

Elämäni Aakkoset

 M

Mansikka. Mansikka, mansikka mansikka. Kaksi päivää olen miettinyt M- kirjainta enkä saa mitään muuta irti kuin Mansikan. Siispä kirjoitan mansikoista.

I love it. Olen syntynyt parhaimpaan mansikka- aikaan joten ei ole ihme, että jokainen synttärikakkuni oli lapsuudessani mansikkakakku. Sellainen perinteinen kermakakku, jossa oli mansikoita päällä. Meillä oli kotona oma mansikkamaa ja sieltä satoa piisasi. Tuoreita mansikoita laitoimme myös itsetehdyn viilin päälle. Vähän sokeria ja mansikoita ja a vot! Voi, mitä lapsuuden muistoja.

Teini- ikäisenä ensimmäinen kesätyöpaikkani oli mansikkamaalla. Poljin sinne kaverini kanssa (vai oliko niitä kaksi?) noin 5 km ja tämän jälkeen kyykimme koko päivän mansikoita poimimassa. Eväänä oli ruisleipää ja mehua. Olin nopea poimimaan, paljon nopeampi kuin kaverini Jonna. Olipa silloin kuntoa ja energiaa. Nykyään pelkkä ajatuskin hengästyttäisi. Ostin mansikkarahoillani itselleni uuden sängyn. Sellaisen 120 cm kun "kaikilla oli sellainen leveämpi" jos vaikka poikaystävä sattuisi kylään...Se sänky kulkikin pitkään mukanani, kunnes hylkäsin sen navetan vintille. Siellä se taitaa olla vieläkin. 

Ensimmäinen aikuisuuden merkki oli se, että piti ostaa oma loota mansikoita ja laittaa ne pakkaseen. Tein 99% kaikista mansikoista rahkaa, joka olikin todella hyvää. Pakastemansikat täyttivätkin suuren osan pienestä pakkasestani. Mutta edelleen...rakastan mansikoita.

Viimeaikoina olen ostanut pakastemansikoita kaupasta. Ihan siksi, että olemme parhaimpaan mansikka- aikaan olleet mökillä, joten kaikenlainen pakastaminen vain on jäänyt. Mansikoita olen laittanut lähinnä juomia viilentämään. Toimii ihan hyvin. Välillä olen tehnyt edelleen rahkaa ja laittanut myös mansikkaa. Suosikkini on Lidlistä ostamani pakastemansikat. Ne ovat edullisia ja hyviä. 

Oma maa mansikka, muu maa mustikka. 



4 kommenttia:

  1. Ihanaa aakkosmietiskelyä meillä molemmilla. Metsämansikka on parasta mitä tiedän.

    VastaaPoista
  2. Ah, mansikat ovat ihania! Tuoreina, suoraan pellosta varsinkin.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3 Se ilahduttaa aina :-)