sunnuntai 22. joulukuuta 2013

22. Unicorn Christmas Calender

JOULUN SYMBOLIIKKAA: KONVEHTI

 Sveitsiläisen apteekkarin poika Jean Neuhaus keksi suklaakonvehdin eli pralinen Brysselissä vuonna 1912. Suklaata myytiin tuolloin apteekeissa, koska sillä katsottiin olevan terveydellisiä vaikutuksia. Neuhaus halusi tehdä suklaasta houkuttelevamman ja konvehdin keksimisen jälkeen hänen yrityksestään tuli kuuluisa ja menestyvä. Neuhaus on edelleen menestyvä konvehtien valmistaja Brysselissä.
 
Konvehti on täytetty suklaa- tai sokerimakeinen, jonka päällä voi myös olla valkoista suklaata. Konvehdit pakataan usein rasiaan, jossa ne ovat niille upotetuissa koloissa.
Suomalaisista konvehtivalmistajista tunnetuimpia ovat Fazer ja Panda. Tunnettu valmistaja on myös belgialainen Leonidas. Suomessa konvehteja ostetaan erityisesti jouluksi.
Konvehdit saatetaan päällystää sokerilla suklaan sijaan. Tällöin niistä tulee makeampia.
Konvehtien sisälle voidaan myös laittaa erilaisia täytteitä, kuten hasselpähkinärouhetta tai kookos­hiutaleita. Rajana on vain oma mielikuvitus. Konvehteja voidaan koristella erilaisilla kastikkeilla\rouheilla.



YKSISARVISTEN VIESTI:




"Yksisarviset rakastavat naurua ja onnellisuutta, joten ota tänään asiat kevyesti. Tee jotakin sellaista, mikä täyttää sinut ilolla tai tapaa iloisia ja pirteitä ystäviä. Tämä kortti muistuttaa sinua siitä, että nauraminen kohottaa värähtelytaajuutta ympärilläsi ja houkuttelee yksisarvisia luoksesi."

Voimalause: Suhtaudun haasteisiini kevyesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3 Se ilahduttaa aina :-)