torstai 19. joulukuuta 2013

Unicorn Christmas Calender 19

ARKKIENKELI GABRIEL

Arkkienkeli Gabriel tuo tilanteisiin puhtautta ja auttaa ihmisiä löytämään selkeyttä. Yksisarviset vahvistavat hänen valoaan. Pyydä niitä auttamaan sinua jonkin elämäntilanteesi puhdistamisessa, jotta voisit saada selkeyttä seuraavan askeleesi suhteen.

Voimalause: Tiedän selkeästi seuraavan askeleeni.

JOULUN SYMBOLIIKKAA: Neilikka

Neilikka viittaa seuraaviin asioihin:
Mariaa ja Jeesus- lasta esittävän madonnan kuvissa nähdään usein karmiininpunainen neilikka. Valkoinen neilikka kuvastaa Marian neitsyyttä.

Turkkilaisissa ja kaukaasialaisissa matoissa neilikka on onnensymboli.

Joulusta ja neilikasta tulee mieleen lähinnä mauste, vaikka ei neilikka taida kukkanakaan niin tavataton jouluna olla. 

Mausteneilikka (Syzygium aromaticum, syn. Eugenia caryophyllus) on myrttikasvien (Myrtaceae) heimon jambolaanien (Syzygium) sukuun kuuluva puu. Samalla nimellä kutsutaan kasvin mausteeksi kuivattuja kukkanuppuja. Kasvi ei nimestään huolimatta ole sukua varsinaisille neilikoille.
 
Mausteneilikka kasvaa villinä Indonesiassa, jossa sitä myös poimitaan myyntiin. Sitä kasvatetaan myös Madagaskarilla, Sansibarilla, Intiassa, Sri Lankassa ja Molukeilla eli Maustesaarilla.Mausteneilikan historia hyötykasvina on tuhansien vuosien pituinen. Kuivattua maustetta on viety Molukkien saarilta nykyisen Indonesian alueelta Kiinaan jo noin 2 500 vuotta sitten. Kasvia istutettiin myös muille Indonesian saarille. Maustetta tuotiin myöhemmin myös muualle Aasiaan ja Eurooppaan. Se oli pitkään arvokas tuote, ja Euroopan valtiot taistelivat 1600–1800-luvuilla saarista, joilla puuta kasvoi. 1600-luvulla Alankomaat valloittivat Molukkien alueen ja saivat käytännössä monopoliaseman mausteneilikan kaupassa. 1800-luvulla kasvia alettiin levittää laajalti viljelykseen muille trooppisille alueille.

1 kommentti:

  1. Neilikka on niin hyvän tuoksuinen. Kaunis on neilikka kukkanen. Kiitos tietopaketista! :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3 Se ilahduttaa aina :-)