tiistai 24. joulukuuta 2013

24. Magical Unicorn Christmas Calender

YKSISARVISTEN JOULUNTOIVOTUS:  HILJAISUUS


Kun sinulla on aikaa ja tilaa tyyntyä ja hiljentyä, yksisarvisesi voivat kommunikoida kanssasi. Ne ehdottavat, että antaisit itsellesi tänään tällaisen mahdollisuuden viettää aikaa yksisarvisten kanssa.

"Minulla on aikaa tyyntyä ja hiljentyä tänään."

JOULUN SYMBOLIIKKAA: JOULULAHJAT

Vuoden vaihtumisen juhla on ollut kaikkien kansojen keskuudessa uhrijuhla, jotta jumalat antaisivat uutena vuotena entistä parempia satoja ja hyvää riistaonnea. Myös hyville ystäville annettiin lahjoja. Näin tekivät myös muinaiset suomalaiset. Viettäessään vuoden kääntymisen juhlaa, he vaihtoivat keskenään uhrilahjoja ja hyvän vuodentulon toivotuksia. Tapa on siirtynyt sellaisenaan jouluun. Kristinuskon mukaan joululahjaperinne on syntynyt Itämään tietäjien vastasyntyneelle Jeesus-lapselle tuomien lahjojen myötä.
 
Jo keskiajalla ihmiset antoivat toisilleen lahjoja joulun aikaan, mutta nykyaikainen lahjatapa saavutti Skandinavian melko myöhään, vasta 1700-luvulla. Perhepiirissä lahjoja alettiin ensin antaa kartanoissa ja pappiloissa ja niistä tapa levisi talonpoikaiskulttuuriin. Aluksi kaikki lahjat valmistettiin itse, mutta 1900-luvun alussa lahjoja alettiin myös ostaa kaupoista.

Haluan kiittää teitä kaikkia, jotka olette jaksaneet lukea ja katsoa joulukalenteriani....viestejä Yksisarvisilta sekä salaperäistä joulun symboliikkaa! Kiitos mielenkiinnostanne!

Haluan toivottaa teille kaikille oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!
 
Blogi jatkuu ensi vuonna samanlaisena sekamelskana henkisiä höpinöitä, korttien katselmuksia, käsitöitä ja kirpputorijuttuja...nyt ainakin. Niin ja tietysti valokuvia....

4 kommenttia:

  1. Hiljaisuus, kiitos kyllä.
    Rauhallista joulua, kiitos kalenteristasi.

    VastaaPoista
  2. Kiitos monipuolisesta ja tietoa lisäävistä joulukalenteriluukuista! Kiitos kun osallistuit haasteeseen. Hyvää ja rauhallista Joulua!

    VastaaPoista
  3. Ihanaa eloa ja valoa teille jouluunne! Kiitos Siskolle kalenterihaasteesta. Nyt onkin vähän tyhjä olo, mitäs nyt sit? :-) Jatketaan henkisellä polulla ja tämä kalenteri oli kiva virkistys tähän blogiini. Kalenteri olisi ehkä toiminut myös jompana kumpana, pelkästään yksisarvisten/ symboliikan avulla, mutta toisaalta symboliikassa on konkreettista tietoa mikä sinällään inspiroi lukijaa henkisyydestä riippumatta. Hyvää Joulua <3

    VastaaPoista
  4. Hyvää Joulunaikaa sinulle myös :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3 Se ilahduttaa aina :-)