tiistai 10. joulukuuta 2013

Unicorn Christmas Calender 10.

10.

SIELULLINEN TYYDYTYS

Yksisarviset muistuttavat, että tehdessäsi sitä, mikä saa sielusi iloitsemaan, koet todellista  ja kestävää iloa ja kehityt henkisesti. Sinun on nyt aika tähdätä tähän, sillä kun pyydät, yksisarviset auttavat sinua.

Voimalause: Teen sitä mikä tyydyttää sieluani.

JOULUN SYMBOLIIKKAA: KANELI

Kaneli on yksi maailman vanhimmista mausteista. Se tuo joulun tuoksun. Vanha Testamentti kutsuu kanelia kultaa arvokkaammaksi. Kanelin kotipaikka on Ceylon ja Maluku eli Molukit, joita kutsuttiin Maustesaariksi. Molukit on saariryhmä Indonesiassa, ja sieltä kaneli kulkeutui yli 5000 vuotta sitten arabien mukana muualle maailmaan.

Kaneli on paksurunkoinen puu. Kanelin kasvitieteellinen nimi on Cinnamomum verum (Lauraceae). Kanelipuita on yli 300 lajiketta. Kanelipuu on suhteellisen kookas, noin 20 metriä korkea, ja saattaa kasvaa hyvin paksurunkoiseksi. Kanelipuun sisäkaarnassa ja lehdissä on runsaasti voimakkaasti tuoksuvaa aromaattista kaneliöljyä. Kukat ovat kermanvaaleita ja tähtimäisiä, mutta muuttuvat punertaviksi vanhetessaan. Hedelmä on pieni ja tummanvioletti. Kanelitangot ja -jauhe valmistetaan kanelipuun nuorten versojen kuivatetusta kuoresta. Kaneliöljy valmistetaan yleensä vihreistä kanelinlehdistä, ja lehtiä käytetään myös teenä.

Kiinassa kuujänis, jota pidetään pitkän elämän vertauskuvana, hienontaa huhmareessa kanelinoksia. Monissa vanhoissa kulttuureissa jänis on "kuueläin", koska tummat läiskät täysikuun pinnalla muistuttavat loikkivaa jänistä.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoine tietopaketti kanelista! Kaneli on ja pysyy joulun makuna ja tuoksuna. Hieno luukku.

    VastaaPoista
  2. Niin on jälleen mielenkiintoista uutta asiaa luukussasi.
    Nuuh, kaneli on mieli mausteitani.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3 Se ilahduttaa aina :-)