keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Joulukalenteri nro 11

11.

VIISAUS



Sinua pyydetään kuuntelemaan sisäistä viisauttasi ja toimimaan arvokkaasti jossakin elämäsi tilanteessa. Pyydä yksisarvisia auttamaan sinua, niin ne opastavat ja tukevat sinua.

Voimalause: Toimin tänään viisaasti.

JOULUN SYMBOLIIKKAA: HYASINTTI

Hyasintilla on kolme merkitystä, joista tässä kerron kukasta. Se on myyttien mukaan alkuaan ollut ihminen tai joka on syntynyt ihmisen kuollessa. Laulaja Thamyris vietteli spartalaisen prinssi Hyakinthoksen, mutta samoin teki myös jumala Apollon, joka sittemmin vahingossa surmasi hänet kiekkoa heittäessään. Roomalainen runoilija Ovidius kertoo Metamorphoses- runoelmassaan, että kuolevan nuorukaisen verestä puhkesi kasvamaan hyasintti, jonka terälehdiltä kuului valittava ai, ai- ääni.

Hyacinthus on myös yhdentoista pyhimyksen nimi sekä jalokivi israelilaisten ylimmän papin rintakilvessä sekä ilmeisesti sen mukaisesti yksi taivaallisen Jerusalemin muurin jalokivistä. Myöhemmässä symboliikassa oppineiden korkean oppuneisuuden ja järjen vertauskuva.


5 kommenttia:

  1. Kortti kertoo oleellisen. Sellaista luonnollista viisautta, mitä esim. amerikan alkuperäisasukkailta löytyi, ei tahdo enää kiireisestä muovimaailmasta löytyä!

    VastaaPoista
  2. Hyviä neuvoja, välillä olisi hyvä pysähtyä miettimään, ennen kuin toimii.
    Kauniilla kukalla väkivaltainen tausta.

    Tykkäisin kovasti hyasinttia katsella, jollei tulisi allergisia oireita.

    VastaaPoista
  3. Viisautta ja viisautta käyttää viisauttaan hyvin.

    VastaaPoista
  4. Taas tuli Tietopaketti hyasintistä, kiitos! - Minä ostin tänään hyasintin, nyt voinkin miettiä sen taustaa tarkemmin.

    VastaaPoista
  5. Minäkin meinasin ostaa hyasintin. Lienee hankala kukka allergikoille. Viisautta on, monenlaista... :-) Mielenkiintoinen luukku.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3 Se ilahduttaa aina :-)