perjantai 8. elokuuta 2014

Hikinen

Näinä aikoina kaikki on ihan hikistä. Koko elämä. Kävelen kodissani rapelituulettimen kanssa huoneesta toiseen. Se puhaltaa minuun ilmaa 24 h, että en olisi koko aikaa ihan hiestä märkä. Helteet ovat yllättäneet suomalaiset, minutkin.

Aamulla kun herään enemmän tai vähemmän hikisenä, ensimmäinen kunnon hiki tuli siivotessani kissojen vessaa. Muutama käsiliike ja kyykistys, niin hiki virtaa. Heräsin siis suht hyvin nukkuneena, -kiitos tuulettimen-  ja laitoin kahvit tulelle. Tämän jälkeen siirryin tietokoneelle toisessa kädessä kahvimuki ja toisessa tuuletin. Toinen hiki tulee tässä vaiheessa kun juo kuumalla ilmalla kuumaa. Sitten kirjoittelen blogia, katson sähköposteja, katson ehkäpä tarotteja...Teen kaikkea mitä aina aamuisin yleensä olen tehnyt. Minulla on kuuma, mutta ei hiki.

Meikkaamisen olen unohtanut kaksi kuukautta sitten. Kun on tarpeeksi hikinen, ei meikkaamisesta tule mitään. Paras ystäväni aurinko on saanut ihoni punaisen ruskeaksi, maksaläiskillä ja ilman. Kulmakarvani ovat palaneet olemattomiin. Onneksi ei tarvitse mennä minnekään. Onneksi ei tarvitse laittautua. Voi vaan olla, ja pyyhkiä hikeä. Näillä helteillä.

Mökillä on hikinen tunnelma. Siellä ei ole tuuletinta koska olen luottanut vaihtuvaan ilmaan ja avoinaisiin ikkunoihin. Ei näillä helteillä jaksa merituulikaan aina vilvoittaa. Laituria ei käytännössä ole, ja koska olen nykyään niin hienohelma, en voi mennä uimaan ilman laituria. Sen sijaan kaadan kuupalla sadevettä päälleni, ja se vilvoittaa ja tekee hikisestä olostani vähän siedettävämmän, vähäksi aikaa. Jos olisin tosi kova, kaataisin kylmää kaivovettä, mutta en ole uskaltanut.

Hikinen olo, yötä päivää. Mitään ei voi oikein kovilla helteillä tehdä. Koiraa ei voi lenkittää, mustikkametsässä oleilu on todella hikistä puuhaa...Plaah! Nautitaan nyt Suomen kesästä oikein kunnolla. Paskan marjat, sanon minä. On nii hikiki.

1 kommentti:

  1. Hikistä on todella. Itse en ole kirjoittanut juttuja, kun on niin hikistä.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3 Se ilahduttaa aina :-)