sunnuntai 3. elokuuta 2014

Raikas

Heinäkuussa 2014 on ollut 26 päivää hellettä. Näin luin paikallislehdestämme eilen. Lämpöä on riittänyt eikä loppua näy. Näillä keleillä kaikki raikas tuntuu hyvältä. Minun mielestäni kaikkein raikkainta on öisin, kun on hieman viileämpää ja lähden ulos kävelemään. Silloin on helppo hengittää ja ilma hyväilee ihoani ja keuhkojani.

Viime yönä koira herätti klo 4.02. Hänellä oli kova ripuli ja pyysi ulos. Laitoin kylpytakin päälle ja lähdin unenpöpperöisenä ulos. Yllätyksekseni sataa tihkutti vähäsen. Ilma oli raikas ja koira mennä viipotti milloin etsien kakkapaikkaansa, milloin taas jonkin hajun perässä. Valvoin vajaan tunnin tämän happihyppelyn jälkeen.

Nyt seitsemältä herätyskello soi. Olisi tarkoitus lähteä kirpputorille. Tunnin torkutin, enkä millään olisi malttanut nousta. Kahdeksalta nousin. Tässä heräämisessä ei raikkautta näy. Ensimmäinen aamukahvikupillinen meni viemäristä alas, kun maito oli pilaantunutta. Keitin muutenkin hintsusti ja se vähän harmitti. Ilma on taas seisova ja ehkä vähän raikkaamman tuulahduksen tuo tuuletin, joka kädessä kuljen täällä sisällä huoneesta toiseen. Aamukahvista ei jää raikasta makua suuhun. Päin vastoin. Maljojen Ritari muuten torkuttaa aina. Minusta se on ärsyttävää. Kirpputori on ulkoilmatori. Siellä on raikasta. Jes!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3 Se ilahduttaa aina :-)