perjantai 5. elokuuta 2016

Elokuun viides päivä ja perjantai.

Huomenta!

Vielä viikko lomaa jäljellä. Heräsin aikaisin, tänään on menoa. Kerrankin! No, eilinen oli sadepäivä ja aika meni nukkuessa...Ilma on jo syksyinen, kuten olen jo aiemminkin täällä sen todennut. Järvellä on kova sumu ja ilmasto on ihanan happirikas! Eilen iltalenkillä näin kolme kurkea ja jouduin kaatosateen uhriksi. Jotenkin tämä kaikki on niin ihanaa, niin haikeaa, koska pian tämä kaikki loppuu ja toisaalta taas pieni kyllästyminen on ilmassa, sillä olemme todellakin olleet koko kesäloman ajan täällä mökillä. Ehkä pieni roadtrip kaupunkiin tekisi terää, sitten taas maistuisi tämä oloneuvoksena oleminen :-) Tottapuhuen, kyllä tämä mökkielämä kotiolot voittaa mennen tullen! En minä sitä sano. Itsestähän se on kiinni, miten paljon lomareissuja tulee mökiltä käsin tehtyä. Meillä ei oikein tule tehtyä. Jotenkin sitä vaan jämähtää. Tässä kuvaus eilisestä. Kaikella tapaa tämä ON epätyypillinen päivä ollut, mutta joskus tämmöinenkin päivä on paikallaan.

Sadepäivän MökkiPäiväkirja:
9.30 Herätys oman vuorokausirytmin mukaan
9.35 Aamupesu/ uinti
9.55 Eläinten ruokkiminen
10.00 Aamukahvi ja tietokoneella oleilua; blogipostauksia, sähköpostin lukemista, ehkä muutama nettiostos, facebookkia...Paikkana tuvan pöytä.
10.30 Puhelu ystävän kanssa, milles sitä oikein alkais? Paikka saunan terassi; sadetta pidellessä...Tämän jälkeen välittömästi jatkuu kohdasta klo 10.00
12.00 Aamupalaksi kaikkea mahdollista. Kaurapuuroa monen viikon jälkeen voisilmällä (tiskeistä viis), kaksi palaa gluteenitonta näkkileipää, voita, kinkkua, juustoa ja jälkiruoaksi kermainen vanukas suoraan saarenmaalta.

12.30 Siirtyminen sohvalle tilkkutäkkien väliin. Sade ropisee kattoon. Puhelimen rämpläämistä, Instagramin päivitystä, muutaman valokuvan muokkaamista. Pohtimista; lukisinko lehteä vaiko enkö? Tutkin työväenopiston tarjontaa ja selaan liikuntasivuja. Jottain tarttis tehrä, kun syksy alkaa.
14.00 Kilautan kaverille, mitä kuuluu? Paikka edelleen tilkkutäkkien välissä lämpimästi sohvalla maaten.
14.45 Avaan Ruissnäck- pussin, lakupussin ja pähkinäpussin. Mutustelen.
15.00 Päiväunet. Siiryminen makuukammariin.
16.30 Herään siihen että syljen unissani. Maljojen Ritari on taas pettänyt minua unessani. Vai oliko se eksä menneisyydestä? Tällä kertaa lähdettiin blondin matkaan. V***tuttaa ja herään pahantuulisena aromipesästäni.
16.35 Päiväkahvit terassilla.
17.15 Kaupunkiin lähtö. Tavoitteena ostaa jotain kivaa alennusmyynnistä. Maljojen Ritari ahdistuu kaupassa ennenkuin minä olen päässyt edes kunnolla alkuun ja tutkin huolella valikoimia. Mukaani lähtee: Star Trek- tyyliset valkoiset collarit, kahdet pinkit alkkarit (niitä tulin ostamaan koska kaikki on mökillä jo käytetty), yksi treenipaita sillä minähän todella aloitan treenaamisen ja yksi mummotyylinen aluspaita ihanaa puuvillaa. Olkoon vaikka yöpaitana.
19.00 Mc Donaldsin Drive Innissä ostetaan joku salaattipitoinen ateria mukaan x 2.
19.30 Takaisin mökillä; Maljojen Ritari lämmittää saunaa ja tämän jälkeen aterioimme yhdessä ihmetellen hampurilaisaterian kaloreita.
20.30 Lähden pienelle ruoansulatuslenkille koiran ja kissan kanssa. Näemme kolme kurkea ja saamme sateen niskaan. Videokuvaan kävelyämme.
21.10 Palaamme kotiin. Näytän Maljojen Ritarille lenkkivideota. Avaan yhden englantilaisen siiderin.
21.30 Saunaan. Huomisen menon johdosta pikasauna minun kohdallani; pesut vähän hutiloiden sillä huomenna pääsen SUIHKUUN! Maljojen Ritari jatkaa saunomista.
22.30 Takaisin mökkiin ja tietokoneella surffailua. Miksi nettiostokset ei huvita illalla, mutta huvittaa yleensä aamulla?

00.00 Laitan koneen kiinni ja olen menossa nukkumaan. Yritän soittaa Ritarilleni tuohon rantasaunalle, koska hän aikoo tulla mökkiin? On varattua. Häneltä tulee viesti: 3 min. laita joku leffa päälle. Hän on jutellut pitkään puhelimessa alkoholisoituneen vanhan luokkakaverinsa kanssa.
00.10 Otan koneen taas esiin ja virittelen makuuhuoneeseen. Valitsen elokuvaa.
00.15 Alamme katsomaan elokuvaan nimeltä LAWLESS. Syön sipsejä vaikka ei pitänyt ja juon vettä. Maljojen Ritarin alkoholisoitunut luokkakaveri jatkaa soitteluaan, mutta Ritari ei enää vastaa. Änkyriä nuo juopot!
1.00 Nukahdan -----> ja herään 4.30 ja nyt olen tässä.
 ***


6 kommenttia:

 1. Lomaa kannattaa viettää juuri noin. Ihanaa lomaviikkoa ja auringonpaistetta.

  VastaaPoista
 2. Olipa hauska lukea kuvausta eilisestä päivästäsi. Niin se välillä menee.
  Ja se on totta, kun mökille menee, niin jymähtää. Suunnittelee ja miettii kaikkea, mutta sitten kuitenkin se mökkimaailmaa riittää. Tänään taas lähdetään sinne omaan pieneen mikromaailmaan, missä on kaikki, siis mökille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sinulla on ollut mukava viikonloppu mikromaailmassa <3

   Poista
 3. Mukava mökillä olemisen tunnelma välittyy postauksestasi.

  Ihana on päästä kunnon suihkuun mökkeilyn jälkeen.
  Ihan erilainen puhtauden tuntu siitä tulee kuin vadissa pestä lotraten.

  Mukavaa elokuuta Sinulle!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3 Se ilahduttaa aina :-)