torstai 3. elokuuta 2017

Hirvi voimaeläimenä

Lähdin eilen kävelylenkille, sinne minne olen viimeksi mennyt rakkaan koirani kanssa. Kaipasin metsää, kaipasin tuulta, halusin nähdä kauas ja piristyä. Metsässä on lupa itkeä, metsä lohduttaa. On hienoa että tuollaisina hetkinä pääsee sinne, kun sitä tarvitsee. Miten pieneksi ihminen tunteekaan olonsa siellä. Lintujen laulu ja haapojen humina on musiikkia korvilleni.

(Tämä hirvi oli tuttavuus vuosien takaa, silloin oli kamera mukana.)

Sitten näin sen. Sieltä se juoksi metsästä pellon poikki ja jäi keskelle peltoa ihmettelemään. Iso, kaunis hirvi. Hitsit, kun ei ollut taas kameraa mukana tuskailin itsekseni. Pysähdyin ja olin ihan hiljaa ja ihailin ylvästä eläintä. Hirvi jatkoi matkaansa taas muutama kymmen metriä ja pysähtyi. Se tuijotti minua. Voi piru, miksi mulla on tää kirkkaan turkoosi paita päällä, tuskailin itsekseni. Sitten se katosi.

Lähdin kävelemään hirven suuntaan, mutta en nähnyt sitä enää missään.

Oliko se rakas koirani, joka tuli hirven muodossa minua moikkaamaan?
Symboloiko hirvi sitä yksinäisyyttä, mitä minäkin koen? Olemme ikäänkuin molemmat yhtä eksyneitä, yksin, siellä suuressa metsässä? Juoksemme, pysähtelemme, menemme minne mieli tekee....

Hirvi ilahdutti minua suuresti olemassaolollaan. Olin kuin toinen ihminen palatessani kävelyltä.

Kotona huomasin hirvikärpäsen käsivarressani. Sekin vielä!

Listasin tähän loppuun muutaman pienen infon, mitä löysin hirvestä voimaeläimenä. Lähteet on merkitty myös.

Hirvi

PÄÄTEEMA: Itsekunnioitus, itsepäisyys, kestävyys, jatkuvuus.
Hirven voima on tasapaino, sen pelottava vahvuus ja näyttävät sarvet antavat Hirvelle suuren sisäisen omanarvontunteen. Hirvi kuuluttaa ylpeytensä kevätiltana kunnioitusta herättävällä kutsullaan.
PARANTAVA VOIMA: Hirvi ilmentää Poron lempeyttä yhdessä Buffalon hurjan voiman kanssa. Hirven parantava voima tuo ohjeen esi-isä soturilta, jonka soturin veri on luonteeltaan tietoa niiltä, jotka ovat kulkeneet pitkin elämänpolkua ja kokeneet paljon asioita ja tapahtumia.
Lähde:  http://www.energiakeskus.com/energiasivut/intiaanit/voimaelaimet-a-i.php
***

Hirven elementti on maa ja voimana se symboloi itsetuntoa. Tekemällä viisaita päätöksia, joiden seurauksena tuntee onnistuneensa, itsetuntontomme vahvistuu. Hirven voimaa näkee usein vanhemmissa ihmisissä, jotka ovat kokeneet kovia, mutta selvinneet voittajina.
Millaisia voimia hirvi jakaa kanssasi?
Hirven voima antaa sinulle onnistumisen iloa. Teet viisaita päätöksiä ja jaksat uurastaa asioiden eteen. Pääset ehkä eroon huonoista tavoistasi, saavutat päämääriä, löydät uusia voimia itsestäsi.
Kun hirvi tulee elämääsi, olet ehkä kärsinyt huonosta itsetunnosta. Hirvi auttaa sinua löytämään vahvuuksiasi ja usko omiin voimiisi vahvistuu. Uskalla olla oma itsesi ja nosta pääsi ylväästi pystyyn ku kuin kruunusarvia kantava hirvi.
Lähde: http://www.kuudesaisti.net/voimaelaimet/hirviin kruunusarvia kantava hirvi.
***
Täällä on yksi paikka, mistä voit tehdä oman voimaeläintestin: 

http://www.karhuseura.net/voimaelaintesti.php?s6
***


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3 Se ilahduttaa aina :-)