maanantai 7. elokuuta 2017

Pirttipydän penkeille aluset


Tänä kesänä en tehnyt yhtäkään sivua Mökkikirjaani. En ainakaan vielä. Sen sijaan olen leikannut vanhoista T- paidoista trikookudetta ja sen jälkeen virkannut kaikenlaista pientä ja yksinkertaista. Virkannut ja purkanut....pikemminkin. Ja ostin kyllä pari kerää valmistakin kudetta kun halvalla sai. On nimittäin aika hinnoissaan nämä ontelokuteet.

Tein neljä penkialusta pirttipöydän penkeille. On niin mukava istuskella pehmeän alusen päällä, varsinkin kun penkki on usein kalsean kylmä ja kova.
No eipä näillä tekeleillä paljon kehuta. Niitä ei ole viimeistelty ja huomaan että tuo vasen alakulma on eniten onnistunein. Huomasin nimittäin että suoran sivun virkkaaminen oli todella haasteellista. Aina menee jotenkin vinkuraan.
Näitä ei ole kiinnitetty mitenkään ainakaan vielä, mietin josko jotkus nauhasysteelmit laitan vielä myöhemmin.

Näissä töissä tärkeintä on ollut tekemisen riemu. Virkkaaminen on kätevää ja helppoa ajanvietettä. Varsinkaan kun kuvioni ovat hyvinkin yksinkertaiset....

Kiitos ja anteeksi ;-)

2 kommenttia:

  1. Ihanat väriyhdistelmät, tykkään. Kuteita en ole koskaan leikannut, ostanut joskus kirpparilta, kun olen löytänyt, samaten jos jossain on ollut halpoja kuteita (harvemmin löytyy...).
    Minulla kyllä meinaa mennä hermot, kun virkkaan kuteista, ontelokuteet ovat hieman helpompia. Ottaa myös käsiin ja hartioihin, kun koukku on paksu ja kude ei kulje.
    mutta kivaa se on.

    VastaaPoista
  2. Kauniit ja pirteän väriset. Kudetta on vain raskasta virkata.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3 Se ilahduttaa aina :-)