torstai 17. elokuuta 2017

Terapeuttinen tattirisotto

Tähän terapeuttiseen tattirisottoon tarvitset:

4 dl esikäsiteltyjä tatteja
200g riisiä
5 dl kanalientä
3 dl valkoviiniä
suolaa
mustapippuria
1,5 rkl tuorejuustoa
0.5 dl kermaa
1 sipuli
3 rkl oliiviöljyä

Keitä riisit kanaliemessä ja lisää valkoviini lopuksi.
Paista sipulit oliiviöljyssä ja lisää sienet sekaan.
Lisää mausteet, kerma ja tuorejuusto.

Sekoita.

Nauti.



Jälkipuhinaa:
Terapeuttisen tästä risotosta tekee se, että ylipäätään metsässä kävely ja tattien poimiminen on varsin terapeuttista. Tateista on tietämättömämmänkin sienestäjän hyvä aloittaa, sillä tateista mikään ei ole myrkyllinen. Kaikkia tatteja voi syödä. Männynherkkutatti lienee herkullisin ja ainakin itse olen tykästynyt pieniin ja napakoihin tatteihin kun taas puolestaan Maljojen Ritari poimii isoimmat ja toukkaisimmat ja viitsii niitä sitten perata. Huh huh.

Esikäsittely kannattaa tehdä, sillä näin tatit säilyvät parhaiten. Elikäs puhdista, viipaloi ja laita pannulle hautumaan jotta nesteet haihtuvat ilmaan. Sitten jäähtyneenä ne voidaan vaikka pakastaa tai käyttää mihin sitten ikinä haluaakin!

Olen myös joskus kuivattanut tatteja. Sekin käy, mutta huolehdi että tateilla on ilmava ja kuiva paikka etteivät ne homehdu. Ja muista viipaloida ne ohuiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3 Se ilahduttaa aina :-)