tiistai 16. huhtikuuta 2019

VIIKON 16 KRAPU

TERVAS 90

Sinä olet synnynnäinen johtaja. Tätä mantraa olen lukenut horoskoopista siitä asti kun opin lukemaan. Partio on paras johtajakoulu mitä tiedän. Se on hierarkkinen ja mukavan oikeistolainen harrastus. Luonnonläheinenkin. Olin siellä vartionjohtajana ja vaeltajana; 10 vuotta partiota, aina valmis!

Parhaita olivat leirit. Tervas 90 oli Hangossa järjestetty kansainvälinen suuri leiri. Isäni oli kuollut vain paria kuukautta aiemmin ennen leiriä. Tuon vuosiluvun muistan aina. Meitä oli kiva tyttöporukka ja kikatimme Niger- teltassa päivät pitkät. Kioskilta haettiin pepsiä ja hotroddeja. Olin 13.

Herätyksen jälkeen oli aina Suomen lipun nosto salkoon. Kerran pyörryin, mutta nousin äkkiä sammaleesta ylös toivoen ettei kukaan nähnyt.

***

Viikon 16 krapu olisi tarkoitus sisältää seuraavat kolme sanaa: herätys, johtaja, kioski

***

Tervas90

4 kommenttia:

  1. Tuollaiset vuosiluvut jäävät mieleen.

    Itse en ollut koskaan partiossa, mutta leireillä kyllä ja huh, miten inhosinkaan leirejä! Nenä kirjassa kotona olisi ollut paljon mukavampaa.

    Mukava muisto, varmaan myös haikeutta isän kuoleman johdosta.

    VastaaPoista
  2. Voi miten elävästi tuli omia muistoja mieleen kun luin krapusi.

    VastaaPoista
  3. En ole ollut koskaan partiossa ja kerrankin vaan seurakunnan kesäleirillä. Oli viileä sää ja tuntui että palelin koko ajan. Partioleirit ovat varmaan ihan omaa luokkaansa.

    VastaaPoista
  4. iloa ja haukeutta, muistot jotka eivät unohdu koskaan

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3 Se ilahduttaa aina :-)