lauantai 5. kesäkuuta 2021

Kesä!

 Tämä kesäni tulee olemaan erilainen. Ensinnäkään minulla ei ole sitä kahden kuukauden kesälomaa vaan lomani on supistunut viiteen viikkoon. Toisekseen meillä ei enää ole mökkiä, mistä olenkin jo pitkin vuotta teille kirjoitellut. Nyt siis opetellaan olemaan kotona, omalla pihalla, omalla terassilla ja omassa puutarhassa. Ei siinäkään mitään vikaa ole. Kaunista on. Säästämme myös rahaa.


 

Suurin kriisini mökittömyydestä on takanapäin. Vieläkin silti välillä mieleen tulee ajatus, että esim. juuri tähän aikaan vuodesta olisimme mökillä jo. Olisimme jo uimassa. Ne auringonlaskut ja auringonnousut. Kaikki muistoa vaan. Olemme myös miettineet, oliko virhe luopua siitä. Olisiko se sittenkin pitänyt pitää? Joku juttu siinä oli, kun silloin syksyllä siitä luovuimme. 

Meillä on täällä kotona - uudessa kodissa - nyt vihreyttä. On hyttysiä, on kukkasia mitä kastella, on sauna ja on yksityisyyttä. Ei kuitenkaan järveä, ei hiljaisuutta ja naapurikin turhan lähellä. Suurin asia mikä puuttuu minulle, on se oma ranta, oma laituri ja ne kalastamiset ja soutelemiset. Ennen virvelinheitto oli itsestäänselvyys, nyt ei. Aamu- uinti oli itsestäänselvyys, enää ei.


 

En kuitenkaan halua vaipua masennuksen suohon. Siksi olenkin sanonut Maljojen Ritarille, että ei puhuta siitä nyt. Ei puhuta siitä enää. Teimme päätöksen ja sen kanssa pitää elää. Hän on nimittäin myös esittänyt että ehkä luopuminen oli virhe. Ei se mökkitarjonta tällä hetkellä niin kummoista ole. Ehkä ensi kesänä meillä on se oma mökki taas? Joku hieman toisenlainen? Joku meille nimenomaan tarkoitettu.

Seuraavaksi minun pitää käydä rautakaupassa tai vastaavassa jotta saan letkun suoraan kukkapenkkiin. Jos tulee kuiva kesä, kasteltavaa riittää. Sitten pitäisi hankkia uusi grilli. Öljytä terassi ja ehkä pihakalusteet. Kyllä tässä puuhaa riittää.

Ihana kesää sinulle!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3 Se ilahduttaa aina :-)