lauantai 5. lokakuuta 2024

Kolmen kortin katselmus ja tajunnanvirtaa

 Hei!

Katsonpa tässä intuitiivisesti kolmen kortin katselmuksen.

Lähimenneisyys: MIEKKOJEN KUUSI


 -muutos, siirtymävaihe, irti päästäminen-

Six of Swords kuvastaa elämän vaikeita siirtymävaiheita. On aika jättää menneisyys taakse ja aloittaa uusi luku elämässä puhtaalta pöydältä.

Kun nostat tämän kortin, on aika siirtyä eteenpäin. Saatat esimerkiksi olla onnettomassa parisuhteessa tai vaikeassa työtilanteessa. Kyseessä voi olla oikeastaan mikä tahansa elämänmuutos, missä siirrytään tutusta ja turvallisesta kohti tuntematonta. Sinulla on todennäköisesti vahva tunneside tilanteeseesi, mikä tekee irti päästämisestä erityisen vaikeaa. Ole kuitenkin rehellinen itsellesi – tarkastele asioita sellaisina kuin ne ovat, ei sellaisina kuin haluaisit niiden olevan.

Joissain tapauksissa Six of Swords kuvastaa kirjaimellista siirtymää tai maisemanvaihdosta, kuten muuttoa tai työmatkaa. Se voi myös tarkoittaa, että sinulle tekisi hyvää ottaa niin henkistä kuin fyysistäkin etäisyyttä tilanteeseesi.

Vaikka kortti vaikuttaa erityisesti Rider-Waiten pakassa surulliselta, sen sanoma on ennen kaikkea toiveikas. Se kertoo henkisestä kasvusta. Kun jätät jälkeesi sen mikä ei ole sinulle hyväksi, luot automaattisesti tilaa asioille, jotka todella kuuluvat sinulle. Tehtyäsi päätöksen tilanne voi aluksi tuntua kaoottiselta, mutta se ei tule kestämään ikuisesti. Älä anna ahdistuksen tai pelon estää sinua siirtymästä eteenpäin. Pian helpottaa.

 

TÄMÄ HETKI: MIEKKOJEN KUNINGATAR 


 

-älykkyys, rehellisyys, itsenäisyys, auktoriteetti, mentorointi-

Queen of Swords on älykäs ja rationaalinen johtaja, joka etsii aina tarinoiden todellisen puolen. Hän pitää kiinni asettamistaan rajoista eikä anna tunteiden vaikuttaa päätöksentekoon. Se saattaa antaa hänestä kylmän vaikutelman, mutta tämä kuningatar ei välitä mitä muut hänestä ajattelevat.

Queen of Swords tunnetaan etenkin vanhassa tarot-kirjallisuudessa kylmänä ja suorastaan frigidinä hahmona. Modernista näkökulmasta tarkasteltuna nuo tulkinnat huokuvat sukupuolten välistä epätasa-arvoa ja suoranaista misogyniaa, mikä on ollut arkisempaa vielä muutama vuosikymmen sitten. Todellisuudessa miekkojen kuningatar on vahva ja itsenäinen hahmo, joka ei elä elämäänsä miellyttääkseen muita. Hänellä on erityisen vahva auktoriteetti, sillä hän tietää oman arvonsa ja osaa kunnioittaa itseään.

Kun nostat tämän kortin, voit pohtia millä elämäsi osa-alueella kaipaisit miekkojen kuningattaren määrätietoisuutta. Millaisia valintoja sinun tulisi tehdä, jotta pääsisit lähemmäksi pidemmän tähtäimen tavoitteitasi? Onko sinulla rajoittavia uskomuksia, jotka hidastavat kasvuasi? Tarkastele asioita kriittisesti ja analyyttisesti, äläkä anna tunteiden hämärtää arviointikykyäsi. Tämä on erinomaista aikaa panostaa itseesi, joten pidä kiinni rajoistasi ja arvoistasi myös ihmissuhteissa. Välillä tekee hyvää olla yksin.

Queen of Swords osaa antaa rakentavaa ja rehellistä palautetta puolueettomasti, ilman turhaa pehmittelyä. Hän onkin erinomainen mentori, vaikka hänen suorasanaisuutensa ei välttämättä sovi kaikille. Empatia ei kuulu tämän kuningattaren vahvuuksiin, sillä hän samaistuu muiden kokemuksiin enemmän tiedon kuin tunteidensa kautta. Kaikesta huolimatta hän on sydämeltään hyväntahtoinen. Jos sinulta löytyy raivorehellinen ystävä tai tuttava, pyydä hänen apuaan mieltäsi askarruttavissa asioissa. Tai ehkä voit itse tarjota neuvojasi muille?

 

 LÄHITULEVAISUUS: SAUVOJEN 7


- määrätietoisuus, periksiantamattomuus, vahvatahtoisuus-

Seven of Wands kuvastaa määrätietoisuutta ja periksiantamattomuutta. Oletko valmis puolustamaan itseäsi ja kaikkea sitä, mitä sisimmässäsi pidät tärkeänä?

Kun nostat tämän kortin, asemaasi yritetään horjuttaa. Valmistaudu kohtaamaan kritiikkiä ja kyseenalaistavia mielipiteitä. Olet tehnyt valtavasti töitä ja noussut ansaitusti korkeaan asemaan, mutta nyt kateelliset ja muuten pahansuovat ihmiset haluavat potkia sinut alas. Jos tahdot säilyttää paikkasi huipulla, sinun täytyy olla valmis taistelemaan sen puolesta.

Kortin hyökkäävät sauvat voivat symboloida myös hahmon omia ajatuksia. Tässä tapauksessa taistelu käydäänkin itseä vastaan. Varmaan jokaisella meistä on mielen perukoilla majaileva sisäinen kriitikko, joka puskee tajuntaan aina heikkoina hetkinä. Sille tyypille ei kelpaa yksinkertaisesti yhtään mikään, ja sen pilkallista panettelua on vaikeaa olla huomioimatta. Oletko muka tarpeeksi taitava tähän? Eikö tuo idea ole ihan typerä? Kuka tuosta muka maksaisi? Ketä kiinnostaa?

Pohjimmiltaan tässä kortissa onkin kyse vahvasta itsetunnosta ja eheästä minäkuvasta. Sinun täytyy opetella seisomaan valintojesi ja periaatteidesi takana. Olipa kyseessä sitten ammatti, harrastus tai vaikka pukeutumistyyli, pysähdy pohtimaan mitä todella haluat. Jos kukaan ei näkisi tai arvostelisi, mitä tekisit? Kun tunnet todellisen minäsi, voit mennä rohkeasti vastavirtaan välittämättä muiden mielipiteistä. Jos nimittäin uskot itseesi täydestä sydämestäsi, millään muulla ei pitäisi olla merkitystä.

Luova ilmaisu tuo aina mukanaan riskejä. On todella pelottavaa luoda jotain henkilökohtaista ja asettaa se muiden arvosteltavaksi. Vaikka olisit alasi paras siinä mitä teet, on aina olemassa tyyppejä, jotka eivät pidä sinun tavastasi tehdä asioita. Se voi turhauttaa, mutta toisaalta… Eikö se ole vain todella vapauttavaa? Jos sinua tullaan kritisoimaan joka tapauksessa, silloinhan on se ja sama tehdä kuten sisimmässäsi haluat. Vaikka saisit valtavasti vihaa niskoillesi, samaan aikaan on olemassa mahdollisuus, että muutat teoillasi jonkun yksilön koko elämän.

Kun luotat itseesi ja sinulle on selvää minkä takana seisot, on helppo keskittyä oman positiivisen energian ylläpitämiseen. Läheisten hyväntahtoinen kritiikki, kateellisten panettelu, kilpailijoiden uhittelu tai omat sisäiset epäilyksesi eivät voi pysäyttää sinua. Sinulla on myös täydet valmiudet puolustaa itseäsi – valitse vain aseesi ja ota tukeva asento.

 

Omaa pohdintaa:

Tällä hetkellä tuntuu siltä että olen jumiutunut monellakin saraa tähän hetkeen. Välillä olen todella tyytymätön parisuhteeseeni, kotitilanteeseeni sekä yleisestikin tähän elämäntilanteeseen ja etenkin elämäntapoihini. Samoin työhöni, mutta sitä en koe tässä hetkessä niin ahdistavana. Jonkun ja monenkin asian on muututtava. 

Olen ollut Maljojen Ritarin kanssa jo pidemmän aikaa yhdessä, olemme jakaneet elämämme toistemme kanssa mutta kuitenkin olemme saaneet pidettyä omaakin elämää. Silti toisen pärstä ja tavat ärsyttävät ja välillä tuntuu ettei vaan jaksa. Kuuluuhan se tähän yhteiseloon kun koko ajan on yhdessä, mutta aina välillä tulee totaalikyllästyminen. Välillä tuntuu että olemme vain kämppäkavereita.

Elämäntapani ovat ihan retuperällä. Olen ikuinen laihduttaja ja olen ajatellut jopa laihdutusleikkausta mutta en ole sitten uskaltanut. Voisin lyödä vaikka vetoa että juuri minä olen se, joka lihoo takaisin ja on muutaman vuoden kuluttua uudelleen siellä leikattavana. Jonkun pitää siis muuttua. En ole aikoihin käynyt kävelyllä enkä juuri ruokaa ole kotona tehnyt. En ole jaksanut. Työ vie kaiken energian ja kotiin tullessa tekee mieli vain levätä. Iltaisin saatan syödä herkkuja vaikka tiedän että ne eivät ole hyväksi minulle. Aamulla sitten taas ajattelen, uusi päivä, uusi armo. Ja kun ilta saapuu niin....kadotan rationaalisen ajatteluni kokonaan ja syön paketillisen pusuja tai litran jäätelöä tuosta noin vaan.

Töissä olen unohtanut tärkeitä asioita ja syytän siitä itseäni. Onko minulla liikaa vastuuta? Olenko liian heikossa hapessa suoriutuakseni työtehtävistä? Koko ajan painin jaksamisen kanssa. Kuitenkin korteista tulee toiveikas olo, kun katson eteenpäin.

Miekkojen kuningatar tuo esiin itsellisyyttä, jota minulla on. Olen eräänlainen oman elämäni erakko, monellakin tapaa. Olkoon se risti tai siunaus tai molempia. Onneksi minulla on joitakin ystäviä kuitenkin, joten IHAN YKSIN ei tarvitse maailmassa olla, jos ei halua.

Lähitulevaisuuden kortti onkin sitten karua luettavaa. Juuri tätä minä elämässäni inhoan, panettelua, juoruilua jne. koska olen huono puolustamaan itseäni. Toisaalta tämä kortti kertoo että määrätietoisuutta löytyy kyllä. Enpä juuri ajattele mitä toiset minusta ajattelevat. Teen niinkuin parhaaksi katson. Tee sinäkin.

Leppoisaa lauantaita! 

 

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3 Se ilahduttaa aina :-)